optik form okuyucu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sonsuz052
Üye
İletişim:

optik form okuyucu

Mesaj gönderen sonsuz052 »

Selam arkadaşlar

Ben bu soruyu sormuştum fakat tam cevap alamadım....

Ben anket forumlarını değerlendirecek bir program yapıyorum.Bunun için scanmark2000 isimli optik form okuyucu kullanıyorum fakat ben bu aleti nasıl kullanılacağını form un alanlarını makineye nasıl tanıtılacağını ve dönen bilgileri nasıl anlayacağımı kısacası aleti nasıl kontrol edildiğini soracaktım. Bu konu ile ilgili bildiğiniz siteler ve kaynaklar varsa vere bilirimisiniz acele lazım programın bir hafta içinde bitmesi gerekiyor yardımlar içim şimdiden teşekkürler .Bide bu konu ile ilgili component varsa daha iyi olur
Hiç birşey imkansız degildir
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

bu uyanık adamlar programınıda parayla satıyor. bilfiğim kadarıyla comport tan erişiyor. formlar kordinat sisteminden oluşuyor. 40 sütün 80 satır olurlar genelde. optik oyucunu bunları gönderiyor. kordinatın dolu yada boş olduğunu. bende bir ara kafa yordum ama cihaz elime geçmedi çok pahallı çünkü bu nedenle scannerli sistemlere yöneldim.

Yine istediğin gibi bir cevap olmadı sanırım. Üzgünüm.
Kullanıcı avatarı
ovural
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ovural »

aynı seyi ncs de opscan marka okuyucular icin yapıyor yazılımını 5000 $ falan satıyor .. ben de ilk emir gonderen kodu gonderdim .. donen degerleri cozmeye calıstım ve cozdum .. su an itibari ile 2-3 yer kullanıyor .. eksik yanları var ama is goruyor .. sende bu sekilde yapabilirsin.. seri port dinleyen programlar var .. yani gelen giden verileri sana soyluyorlar .. onları kur calıstır .. orjinal programından once bos kagıt gecir sonra sadece 1 kutucuk sonra 2 vsvs .. bu sekilde cozersin ...
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

crackerlığın temelleri :) call flow tekniği :) hyperlock sistemlere yapmayalım. internette aratırsan virtual comport diye çıkar.
mertcenk
Üye

txt gelir

Mesaj gönderen mertcenk »

o programlar txt dosyası getirirler geri....diye biliyorum