Aynı tablodan aynı süre içinde sorguda sorun

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

Aynı tablodan aynı süre içinde sorguda sorun

Mesaj gönderen mustafaozdemir »

Herkese iyi geceler arkadaşlar.
online bir yazılım yazıyorum. (Firebird veri tabanı)Pc ye bağlı terminallerle sürekli iletişim kuruyorum. (Thread uygulaması var) . bu thread içinde bazı tablolardan gelen veriye göre sorgular yapıyorum.
Başka bir formda da elle kayıt girişi yapıyorum. (thread yok) Bu formda da bazı sorgulamalar yapıyorum. (iki sorgulamada da aynı tablodan veri çekiyorum)yalnız bazen şöyle bir hata alıyorum.
unassigned code
error reading data from the connection
invalid request handle
sorgulamalarda ibsql kullanıyom ve farklı transactionlara veya aynı transactionlara bağladıysam aynı hatayı aldığım zamanlar oluyor. (Veri girişinin yoğun olduğu zamanlarda) Acaba aynı süre zarfına geldiği zamanlarda mı böyle bir hata alıyorum. aynı süre zarfında bir tablodan iki farklı sorgu yapamazmıyız? hata burdan mı kaynaklanıyor? çok uğraştım ama yine sorunun önüne geçemedim. stored procedure yok, delphi de kod içine gömülü sorgular.

umarım sorunumu anlatabilmişimdir. herkese iyi geceler.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Benim makaleler bölümünde FB ve thread örneğim var. Bir incele istersen.
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

merhaba @coderlord o örneği incelemiştim zaten. yani şunu öğrenmek istiyorum. aynı süre zarfında (milisaniyeler) aynı tablodan farklı iki sql sorgusunda çakışma meydana geliyor gibi. hatalar bana öyle düşünmeme sevk ediyor. Yani acaba stored procedure ile kullandığımız zaman aynı sürede bir sorun çıkartır mı?
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Transaction mantığı buna müsade etmez. Başka bir hata olması gerekir. FB veritabanı aynı anda birçok sorgu çalıştırabilmek üzere dizayn edilmiştir.

Sorgularını (bunlar sadece select sorgusu değil mi?) farklı snapshot transaction'lar ile çalıştırmayı bir dene. Muhakkak remote erişim kullan. Yani VT yolunu sadece C:\HEBE.FBK şeklinde değil de localhost:C:\HEBE.FBK olarak tanımla. Yoksa thread ile sorgu desteklenmiyor. Eğer VT'nin sorguları çalıştırabilecek kadar olan bir metadata'sını buraya yollarsan kendim bir örnek yapıp denerim.
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

kullandığım sorgularda hep select ifadesi. sadece bir yerde insert ifadesi var. veri tabanını localhost olarak tanımladım. metadata yı gönderebilirim ama şu an yanımda değil. normal sadece thread içinde hiç bir sorun yok. elle giriş formmunu açıp orda ki sorgularda bazen yukarıdaki verdiğim hataları alıyom ve veri tabanı bağlantısı kesiliyor. yani burdaki formda da kullandığım sql cümlesi çok basit

Kod: Tümünü seç

select soyadi from H0405
where adi='xxx'
thread içinde de biraz daha geniş sorgular olsada genelde hep select ifadeleri. bu sorgularda ki ibsqller de farklı ibsqller. anlamadım gitti.
yardımların için çok sağol görüşmek üzere.