selam
birkaç gündür raporlama konusunda karar vermeye çalışıyorum ve sadece qreportu çat pat kullanıyorum. report builder in demosunu kurup inceliyorum ve açıkcası tam olarak mantığını kuramadım. örnek qreport ta iki ayrı query den bilgi alıyorum ve birinci queryim master bilgileri listeliyor. ama raporumda bir de query1 kullandığım tablo1 dışında tablo2 den de bilgi alıp tablo1 deki sirano alanımın tablo2 de kullanılıp kullanılmadığını kontrol ettirip evet hayır değeri atayacağım bir label ım daha var. bunu qreport ta before print olayına query1 den döngü kurarak sirano alanıma göre query2 nin parametresine değer atıyor ve çıkan sonucu labelıma atıyorum. Bu sadece örnek olarak kafamda kurduğum bir şey bu tarz uygulamalrı Report Builder da nasıl geliştirebilirim.
sirano(query1) tarih(query1) durum(query2)
Kısaca qreport ta sanki herhangi bir gride bilgi çağırıyormuşum gibi rapor hazırlıyorum. Ama Report Builder de sanki calc bölümü dışında fazla esnek hareket edemiyorum.
report builder
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Kıdemli Üye
mesajın devamını alına ekleyelim...turgay yazdı:selam
vt sql birden fazla tabloyla join yapabilirim ama benim asıl merak ettiğim qreport taki gibi örneğin client dataset kullanım raporda istediğim alanları ekleyip gerekirse birden fazla query falan çalıştırabilir miyim.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^