Rave de DataMemo komponentine Format

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ikra
Üye

Rave de DataMemo komponentine Format

Mesaj gönderen ikra »

arkadaslar kolay gelsin...

Mysql VT kullaniyorum ve bir Field dan rave e bilgi aktarmaya calisiyorum...
Field LongBlob olarak ayarli. Richedit üzerinden yazi yaziyorum Formatliyorum örnegin Bold underline Left Center falan. Daha sonra bunu RTF seklinde Stream ile kayit ediyorum. Richedite tekrar cagirdigimda ayni formati görüyorum fakat Rave de ki memo ya aktardigimda ayni format olusmuyor...

rvproject e ekledim rave dosyasini. ve raveproject.execute olarak yapiyorum. fakat rvsystem e ekledigimde ve rvsystem.execute dedigimde hata mesaji aliyorum

---------------------------
Debugger Exception Notification
Project xxxxx.exe raised exception class EReportPrinter with message 'Unexpected header code [82] found in report file.'. Process stopped. Use Step or Run to continue.
OK Help

aynen bu sekilde... ben her hangi bir kod yazmadigim halde header kod 82 yi nasil buluyor hala bir sey anlamis degilim : ))

yardimci olursaniz sevinirim...

saygilar...
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

diger bir hata ise

Error
Unable to gain control of RAVE Data Communication System.
Cancel Retry

oysaki retry yaptigim an bir saniye bile sürmeden baglaniyor...
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

ilgilenenlerin dikkatine...

Delphi 7 ile birlikte gelen 5. sürüm deki DataMemo da RTF özelligi olmasina ragmen calismamakta... version 5.0.8 den itibaren bu sorun giderilmis... 5.1.3 yükledim ve sorunun kalmadigini gördüm...

yapilmasi gereken sey Formunuzda hazirladiginiz RichEdit i DB ye RTF formatinda kayit ettirmek ve Rave deki DataMemo yu db den alip ContrainsRTF i True yapmak tir... Gerisini kendisi hallediyor...

Kolay gelsin...