FTP işlemleri

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sipi_raca
Üye

FTP işlemleri

Mesaj gönderen sipi_raca »

Merhaba arkadaşlar,
clientsocket ve serversocket bileşenleri ile hazırladığım iki ayrı programın server olanında ftp server oluşturmak istiyorum.
yani iki makina arasında istenilen dosyayı alma ve gönderme işlemini yapmak istiyorum. delphi6 da NMFTP bileşeni ile ftp servera bağlanma işlemleri yapılıyor ama ftp serverı oluşturmak için ne yapmalıyım.
hayırlı günler.
gorecelik
Üye
İletişim:

Re: FTP işlemleri

Mesaj gönderen gorecelik »

sipi_raca yazdı:Merhaba arkadaşlar,
clientsocket ve serversocket bileşenleri ile hazırladığım iki ayrı programın server olanında ftp server oluşturmak istiyorum.
yani iki makina arasında istenilen dosyayı alma ve gönderme işlemini yapmak istiyorum. delphi6 da NMFTP bileşeni ile ftp servera bağlanma işlemleri yapılıyor ama ftp serverı oluşturmak için ne yapmalıyım.
hayırlı günler.
idFtpServer ve idFtpClient daha faydalı olur bu konu için
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

delphi7 indy demo içinde ftp demosu var....

:ara ma yap......
sipi_raca
Üye

Tekrardan Merhaba Arkadaşlar,
iyi hoş demişsiniz de ben yukarıda delphi6 kullandığını sölemiştim anda da idftptrialserver bileşeni var bu da sadece dosya gönderme ve alma işini yapıyor dizin listeleme felan yok bunda dediğiniz ftp server bileşeni işime yarar ama Delphi6 da ona karşılık gelen bileşen var mı yardım edebilir misiniz. iyi günler..
sipi_raca
Üye

arkadaşlar bu arada delphi7 verilerine bir göz attım indy bileşenlerinde idtrivalftp bileşeni var yani orda da standart ftp bileşeni göremedim. Dediğim gibi trival bileşenlerde sadece dosya alıp gönderme yapılıyor dizin listeleme ve görme imkanı vermiyor.
Gözden kaçırdığım bişiler vardır belki. verebileceğiniz örnek ftpserver kodu veya dokumanı var mı acaba
sipi_raca
Üye

arkadaşlar 1 haftaya kadar hazırlamam lazım konuyla ilgili bilgisi olan yok mu acaba. Yardımcı olursanız sevinirim. hayırlı günler..