Günlük Kasa Takibi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ertline
Üye
İletişim:

Günlük Kasa Takibi

Mesaj gönderen ertline »

Merhaba arkadaşlar yaptığım bir program var.Programın kasa bölümünde günlük olarak kasayı tutmak istiyorum.Kendim yapmaya çalıştım ve kod şu şekilde;
datetimepicker1 in Change olayına yazdığım kod:
if veri.kasa_bakiye.Locate('TARIH',DateToStr(DateTimePicker1.Date),[loPartialKey])=False then begin
veri.kasa_bakiye.insert;
veri.kasa_bakiye.FieldByName('TARIH').AsDateTime:=DateTimePicker1.Date;
veri.kasa_bakiye.Post;
end;

Burda verdiği hata şöyle:günlük olarak kasayı tutuyor ama tarihler arası dolaşılırken o tarihleri databaseye kaydediyor normalde yapmamalı ama çözemedim.
Ben interbase kullanıyorum kasa_islem ve kasa_bakiye tablolarım var. Bu tablolar birbirine id lerle bağlı.
Bu kod başka bir arkadaşta çalışıyor ama bende çalışmadı.Çok şaşırdım uses satırıda aynı ama çözemedim.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba,
yazdığınız kod eğer girdiğiniz tarihe uygun kayıt bulunamazsa girdiğiniz tarihi tabloya ekleyen bir yapıya sahip bu durumda kayıtlar arası dolaşırken kayıt eklemeside çok normal eğer kodu şu şekilde düzenlerseniz sadece arama yapacak hiç bir kayıt eklemesi yapmayacaktır.

Kod: Tümünü seç

veri.kasa_bakiye.Locate('TARIH',DateToStr(DateTimePicker1.Date),[loPartialKey]);
eğer kayıt yoksa mesaj verdirmek istersende aynı yapıyı şu şekilde düzenleyebilrsin

Kod: Tümünü seç

if
 not veri.kasa_bakiye.Locate('TARIH',DateToStr(DateTimePicker1.Date),[loPartialKey])
then
application.messagebox('Kayıt Bulunamadı..!','UYARI',mb_ok+mb_iconwarning);
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
ertline
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ertline »

Volkan Bey olmadı.
yapmak istedğim tam anlamıyla şu günler arasında dolaşırken kayıt eklemesin ama o günün kayıtları varsa bana göstersin. Sizinkinde kayıtları göstermiyor
if veri.kasa_bakiye.Locate('TARIH',DateToStr(DateTimePicker1.Date),[loPartialKey])=False then begin
veri.kasa_bakiye.insert;
veri.kasa_bakiye.FieldByName('TARIH').AsDateTime:=DateTimePicker1.Date;
veri.kasa_bakiye.Post;
end;

ilginiz için teşekkürler....
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba ,
vermiş olduğum kodu nasıl nereye uyguladığınız bilmiyorum ama, bu kod kayıt eklemesi yapmaz sadece DataTimePicker1 e girdiğiniz tarih varsa Tablonuz üzerinde o kayıdın üzerine konumlanır.

biraz daha ayrıntılı kod gönderirseniz durumu inceleyebiliriz.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr