MsSql Veri tabanı Filitreleme Hatası
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
MsSql Veri tabanı Filitreleme Hatası
Merhaba.
ChkQuery.Close;
ChkQuery.Sql.Clear;
ChkQuery.SQL.Add('Select * From FINSAT400.CHK Where HesapKodu like "'+Edit1.text+'"');
ChkQuery.Open;
Yukarıdaki kod ile filitreleme yapmaya çalışıyorum
Hata Msj = invalid Column Name 555
Yukarıdaki bağlantı için Sql Veri tabanındaki FINSAT400.CHK tablesine bağlanıyorum.
Kodlarda Sorun olmadığını Düşünüyorum.
Yardımlarınız için şimdiden Tşk. Ederim
Çalışmalarınızda başarılar.
Kolay Grlsin.
ChkQuery.Close;
ChkQuery.Sql.Clear;
ChkQuery.SQL.Add('Select * From FINSAT400.CHK Where HesapKodu like "'+Edit1.text+'"');
ChkQuery.Open;
Yukarıdaki kod ile filitreleme yapmaya çalışıyorum
Hata Msj = invalid Column Name 555
Yukarıdaki bağlantı için Sql Veri tabanındaki FINSAT400.CHK tablesine bağlanıyorum.
Kodlarda Sorun olmadığını Düşünüyorum.
Yardımlarınız için şimdiden Tşk. Ederim
Kolay Grlsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
Ama Halen Olmuyor...
Teşekkür Ederim
Ama Halen Olmuyor...
Teşekkür Ederim
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
o zaman select in where kısmını tamamen silip çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin. Ayrıca SQL-Enterprise ile tablonu ve alanlarını kontrol edebilirsin. Belki alan bazında kısıtlama konmuş olabilir? MS-SQL de var olup olmadığından da emin değilim 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Olmuyor..
Hocam Where kısmını silip denedim.
Veri tabanına gayet proplemsiz bağlanıyor bir sorun yok.
Ama where kısmını ekleyince arama yapamıyorum.
Ben kendim veri tabanı oluşturdum ondada aynı hatayı veriyor buda kısıtlama olmadığını gösteriyor.
Yardımlarınız için teşekkür ederim..
Çalışmalarınızda başarılar
Veri tabanına gayet proplemsiz bağlanıyor bir sorun yok.
Ama where kısmını ekleyince arama yapamıyorum.
Ben kendim veri tabanı oluşturdum ondada aynı hatayı veriyor buda kısıtlama olmadığını gösteriyor.
Yardımlarınız için teşekkür ederim..
Çalışmalarınızda başarılar
var
bulundu:boolean;
begin
if (trim(edit1.text)<>'') then
begin
bulundu:=ChkQuery.locate('HesapKodu',edit1.text,[loCaseInsensitive,loPartialKey]);
if not bulundu then
begin
showmessage('Kayıt Bulunamadı');
end;
edit1.text:='';
end;
Bu Kod İşim Gördüm
Herkese Tşk. Ederim.
Çalışmalarınızd abaşarılar.
Saygılarımla
var
bulundu:boolean;
begin
if (trim(edit1.text)<>'') then
begin
bulundu:=ChkQuery.locate('HesapKodu',edit1.text,[loCaseInsensitive,loPartialKey]);
if not bulundu then
begin
showmessage('Kayıt Bulunamadı');
end;
edit1.text:='';
end;
Bu Kod İşim Gördüm
Herkese Tşk. Ederim.
Çalışmalarınızd abaşarılar.
Saygılarımla
yada edit1.text e kadarki kısmın çalışıp çalışmadığı kontrolu için değeri sabit verebilirsin
Kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
ChkQuery.SQL.Add('Select * From FINSAT400.CHK Where HesapKodu like "%'+Edit1.text+'%"');
yada edit1.text e kadarki kısmın çalışıp çalışmadığı kontrolu için değeri sabit verebilirsin

ChkQuery.SQL.Add('Select * From FINSAT400.CHK Where HesapKodu like "%123%'' ');
Çok Teşekkür ederim Hocam Oldu
Yardımlarınızdan Dolayı çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Ben Uğur Hocam Tanıştığımada ayrıca çok memnun oldum.
Saygılarımla
Ben Uğur Hocam Tanıştığımada ayrıca çok memnun oldum.

Ayrıca biz de hasbel kader bildiklerimizi paylaşmaktan, yeni arkadaşlarla tanışmaktan, bilgilerini paylaşmak isteyenlere bu şekilde vesile olduğumuzdan memnun ve mutluyuz