merhaba,
TListview i list modunda kullanıyorum , ama item haricinde bir yerine tıkladığımda "Access violation at adress.." bellek erişim ihlali hatasını alıyorum bir anlam veremedim.
Böyle bir durumla karşılaşan varmı?
Teşekkürler.
TListview , Tıklayınca oluşan istisna..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
TListview , Tıklayınca oluşan istisna..
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Acces violation hataları ulaşılmak istenen bir şeyin oluşturulmadığı zamanlarda oluşuyor.
Mesela bir formdaki bir edite ulaşmak istiyorsun ancak daha formu oluşturmadan bunu yapmak istersen de bu hatayı alırsın.
Kodlarını da buraya koysa idin daha iyi olurdu. Benim tavsiyem iyi kontrol et kodlarını oluşturmadığın bişeye ulaşmak için bir kod eklemişsin bir yere bence
Eğer işi içinden çıkmazsan
bloğunu kullanarak çalışma zamanında hata almasını önleyebilirsin.
Mesela bir formdaki bir edite ulaşmak istiyorsun ancak daha formu oluşturmadan bunu yapmak istersen de bu hatayı alırsın.
Kodlarını da buraya koysa idin daha iyi olurdu. Benim tavsiyem iyi kontrol et kodlarını oluşturmadığın bişeye ulaşmak için bir kod eklemişsin bir yere bence

Eğer işi içinden çıkmazsan
Kod: Tümünü seç
try
....//gerekli kodlar
except
end;
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
büyük ihtimalle listview.item[listview.itemindex] gibi bir kod kullanıyorsun bir yerlerde. item haricinde bir yere tıkladığın zamanda bu hatayı alıyorsun.
ilgili yerde şu tarz bir kod kullan
veya
ilgili yerde şu tarz bir kod kullan
if listview1.itemindex <0 Then Exit
if listview1.itemindex = -1 then exit;
merhaba,
evet @sadettinpolat belirttiğin gibi olmayan bir item e erişmek için oluyormuş
teşekkürler.
evet @sadettinpolat belirttiğin gibi olmayan bir item e erişmek için oluyormuş
teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
-
- Kıdemli Üye
merhaba ,
şeklinde ulaşıyorum , tabi listview de item haricinde bir yere tıkladığımda itemindex=-1 oluyor
listview de itemler nesne oldukları için olmayan nesneye erişim den dolayı erişim ihlali oluşuyor.
iyi çalışmalar.
listview.item[listview.ItemIndex]
listview de itemler nesne oldukları için olmayan nesneye erişim den dolayı erişim ihlali oluşuyor.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr