Delphi de Dama Oyunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
asim.ozaltun
Üye

Delphi de Dama Oyunu

Mesaj gönderen asim.ozaltun »

Arkadaşlar herkese merhabalar. Ben delphi de dama oyunu yapıyorum. Bu benim bitirme projem. Butonlarını normal bitbutton kullandım ama biliyosunuz ki bitbuttonda sadece kare ya da dikdörtgen buton yapılabiliyor. ama ben oval ya da yuvarlak yapmak istiyorum. İnternetten onlarca component indirdim. çokta güzel olanları var içlerinde. Fakar onlarda işime yaramadı. çünkü programımda cancel procedürünü de kullanıyorum. indirip denediğim componentlerin hiçbirisi olmadı. Bana nasıl birşey önerebilirsiniz.. Teşekkürler..
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

neden buton yerine shape nesnesi kullanmadın? image de olabilir. Onlarında click olayı var.
asim.ozaltun
Üye

Delphi de Dama Oyunu

Mesaj gönderen asim.ozaltun »

Çünkü dostum tshape inde source kodarına baktığım zaman cancel ı desteklemedini gördüm. speedbutton da aynen desteklemiyor. sadece bitbutton da var bu. mrcancel, mrok, mrignore felan var ya bunlardan bahsediyorum
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

senin amacın bu butonları taş olarak kullanmaksa neden shape nesnesini taş yapmıyorsun? bunlarıda sürükleyebilirsin. cancel kısmının ne işine yarayacağını anlamadım ben açıkçası.
korendon1971
Üye

Mesaj gönderen korendon1971 »

Benim de sorunum sanırım aynı Ben damanın algoritmasını hazırladım.
Herşeyiyle güzel çalışıyor ancak hade tahtayı hallettim.Ama butonlar ekranda
sırıtıyor.Görünüm güzel olmuyor.Sen Türk damasının kurallarını tam olarak biliyonmu taşı almak sanırım mecburi.Teşekkürler....
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
jetbuton vardı bir zamanlar hala varmı bilmiyorum ama cancel olayı ne iş onu anlamadım. acaba biraz açabilirmisin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim