SQL de veritabanını excelde açmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
SQL de veritabanını excelde açmak
SQL serverda bir veritabanını nasıl excel alanına alıp alanları ve bilgileri görebilirim.
mmnckr
Bildiğim kadarı ile ,
SQL SERVER da direk EXCEL e atma yok fakat küçük bir program yazarak bu işi yapabilirsin. tüm kayıtlarını sırası ile çekerek örneğin quick report 4 ile excel e verebilirsin şuanda aklıma gelen sadecebu , ama bu iş için yüzlerce comp. mevcut.
ama dediğim gibi QR4 işini görecektir. sadece tüm table lardaki bilgileri sırası ile çekip rapor olarak excel e vericeksin...
Kolay Gelsin.
SQL SERVER da direk EXCEL e atma yok fakat küçük bir program yazarak bu işi yapabilirsin. tüm kayıtlarını sırası ile çekerek örneğin quick report 4 ile excel e verebilirsin şuanda aklıma gelen sadecebu , ama bu iş için yüzlerce comp. mevcut.
ama dediğim gibi QR4 işini görecektir. sadece tüm table lardaki bilgileri sırası ile çekip rapor olarak excel e vericeksin...
Kolay Gelsin.
Query Analisy'da sorguyu çalıştırdıktan sonra gridin üzerinde sağ tıklayınca save as var ordan dönen sonuçları kaydedebiliyosunuz veya
Tools->options->Results->default result target var onu results to files yaparsanırz sorguyu çalıştırmak istediğinizde dosya kaydetme penceresi açılır ordan kaydedebilirsiniz.
Tools->options->Results->default result target var onu results to files yaparsanırz sorguyu çalıştırmak istediğinizde dosya kaydetme penceresi açılır ordan kaydedebilirsiniz.
SQL server Enterprise manager den export datadan desteklenen veri tiplerine data transferi yapılabiliyor. Ms Access, Excel ,text file vs..
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık
merhaba ,
ben olsam SQLServer için bir standart VeriKaynağı oluşturp Excelde
Veri / DışVeri Al / Yeni Veritabanı Sorgusu olutur diyip Veri Kaynağımı seçerdim ve veri kaynağıma bağlı SQL Database im üzerinde istediğim sorguyu yapardım.
iyi çalışmalar.
Veri / DışVeri Al / Yeni Veritabanı Sorgusu olutur diyip Veri Kaynağımı seçerdim ve veri kaynağıma bağlı SQL Database im üzerinde istediğim sorguyu yapardım.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
bende bu yöntemi öneririm.vkamadan yazdı:merhaba ,
iyi çalışmalar.
ek olarak oluşturulan queryleri kaydedip onları hazırlayacağın ufak bir programlar çalıştırabilirsin. querylerin üzerine iki kere tıkladığında otomatik olarak excell çalışıyor ve query çalışıtırıyor.
burdan hareketle hazırlayacağın programda winexec komutunu kullanabilirsin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim