Merhaba Arkadaşlar.
Aşağıdaki Kod Normal olarak çalışıyor hiçbir sorun yok. Tek sorun
Aranacak sayının başında 0 olursa Bütün kayıtları listeliyor hata vermiyor.
Örn:
Çekin numarası = 150 olursa arıyor
ama
Çekin numarası =0150 olursa boş bir liste getiriyor.
Not=veri tabanında alan varchar olarak tanımlı. ama bunu değiştiremiyorum. çünkü ara prog yazıyorum. yani başka bir prog veri tabanını kullanarak işlemler yapıyorum..
İşte Kodd....
var
sayi5,Sayi6:Currency;
begin
if edit6.Text ='' then
edit6.Text:=Edit5.Text;
begin
sayi5:=StrToCurr (Edit5.text);
sayi6:=StrTocurr (Edit6.text);
sayi5:=sayi5-1; // Yazılanıda Araması için
sayi6:=sayi6+1; // Yazılanıda Araması İçin
showmessage(currtostr(sayi5)+' '+currtostr(sayi6));
sistem.AckQuery.Close;
sistem.AckQuery.Sql.Clear;
sistem.AckQuery.sql.text:='Select * From FINSAT4'+Giris.SdkQueryKod.Text+'.ACK Where CekNo>'''+CurrToStr(sayi5)+''' and CekNo <''' +currtostr(sayi6)+'''';
sistem.AckQuery.Open;
end;
Saygılarımla
Teşekkür ederim
VarChar İlginç Bir İstina Sorun
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
VarChar İlginç Bir İstina Sorun
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
eğer ana programda çeklerin numarasını değiştirmen bir sıkıntı oluşturmayacaksa çek numaralarını aynı formatta yaz. gene varchar olsun ama tüm çeklerin numaralarını aynı formatta yaparsan ilerde çıkacak problemlerinde önüne geçmiş olursun. mesela çek numarası en fazla kaç hane olabilir (atıyorum) 20 çeklerin hepsinin numarasının uzunluğu 10 olacak şekilde öek numaralarının önüne 0 ekle
ör: 150 --> 0000000150
157324 -->0000157324
şeklinde aramalarınıda ona göre yaparsın.
kolay gelsin.
eğer ana programda çeklerin numarasını değiştirmen bir sıkıntı oluşturmayacaksa çek numaralarını aynı formatta yaz. gene varchar olsun ama tüm çeklerin numaralarını aynı formatta yaparsan ilerde çıkacak problemlerinde önüne geçmiş olursun. mesela çek numarası en fazla kaç hane olabilir (atıyorum) 20 çeklerin hepsinin numarasının uzunluğu 10 olacak şekilde öek numaralarının önüne 0 ekle
ör: 150 --> 0000000150
157324 -->0000157324
şeklinde aramalarınıda ona göre yaparsın.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim