Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak.Şimdi ben programa girerken kullanıcı adı ve şifre le programı açtıyorum.Bu kullanıcı adını statusbarda göstermek istiyorum nasıl yapaiblirim.yardımcı olursanız sevinirim.
Başarılar...
statusbarda oturum açan kişinin adını yazdırma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
merhabalar......
İlk önce kullanıcı tanımlarını bir table damı tutuyorsun,dosyadamı tutuyorsun gibi iki soru.tabloda tutuyorsan gerekli işlem yaptıktan sonra
statusbar a panel eklemen lazım yada bütün statusbarı kullanman lazım paneli ekledktan sonra genişliğini ayarlarsın ondan sonrada
olur biter
kolay gelsin.
İlk önce kullanıcı tanımlarını bir table damı tutuyorsun,dosyadamı tutuyorsun gibi iki soru.tabloda tutuyorsan gerekli işlem yaptıktan sonra
statusbar a panel eklemen lazım yada bütün statusbarı kullanman lazım paneli ekledktan sonra genişliğini ayarlarsın ondan sonrada
Kod: Tümünü seç
statusbar1.panels.items[0].text:='\\tablodaki veya kullanıcı girişi yaptığın editteki kullanıcı adını formatlı birşekilde yazarsın'//
kolay gelsin.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
oturum açan kişinin veri tabanındaki adı ve soyadını
ya da
gibi bi kodla alabilirsiniz.
Kolay gelsin
label1.caption:= ibdataset1adi.value
StatusBar1.Panels[1].Text:= ADOTable1ciftci_soyadi.AsString;
Kolay gelsin
değişen bişey yok ki:
o zaman da
şeklinde yazacaksın. Bu kodu form 4'ün oncreate event ine yazarsan problem kalmaz. Azıcık gayret sarfet bence. O zaman yaptığın işten çok daha fazla zevk alırsın.
o zaman da
StatusBar1.Panels[1].Text:= form1.ADOTable1user_kodu.AsString