Firebirdde zeos komponenti ile like sorgu hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
yuksel2004
Üye

Firebirdde zeos komponenti ile like sorgu hatası

Mesaj gönderen yuksel2004 »

Firebird 1.5 database server kullanıyorum.Projemde like ile aşağıdaki kodlarla sorgulama yapınca aynen şu hatayı alıyorum.

SQL Erro:Dynamic SQL Error Sql Error Code=-104 Token Unknown - line 1, char 37 =.Error Code:-104 Invalid token the SQL Select * From Musteritable Where Adisoyadi like "&d%" editin change yordamına yazılı ve edite örneğin d harfini girer girmez bu hatayı verdi.Ben bu kdou diğer komponentlerle firebirdde hep çalıştırdım.Acaba zeos komponentlerinde mi bir hata var.Sorgu adındaki datasetim bir zquery.
Kodum aşağıda

Kod: Tümünü seç

sorgu.Close;
sorgu.SQL.Clear;
sorgu.SQL.Add('Select * From KODTB Where KONU like "%'+Edit2.Text+'%"');
sorgu.Open;[/code

yuksrıdaki hata exeden çalıştırınca
Delphiden çalıştırınca ise Zdbaceinterbase6.utils.pas dosyasını bir kutu içine yazılı ve browse düğmesi yanında çıkarıyoe ve ve Add directory debug path source checkboxı seçili dıurumda ve sonra bu pas dosyasını bulamadığını söylüyor.Biraz karışık  oldu ama yardım ederseniz sevinirim.Tam firebirde alışıyorum derken bu sorunla karşılaştım ve çözemedim.Yardım eden herke se teşekkürler.
Unutmayalım ki bu hayat bir demodur ve tam sürüm kullanabilmek için lisans ücreti ödemememiz düşünülemez.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

" tırnak yerine ' tırnak dene istersen ama fark etmemesi lazım. denemekte fayda var.