parabirimlerini toplama
merhaba..paradox veritabanı ile yaptığım tablodan bilgileri dbedit bileşenlerine çektim..bunlardan bir kısmını toplayıp gelir dbedit'ine, bir kısmını toplayıp gider dbedit'ine koymak istiyorum..bu işlemler bilgi girişi sırasında olacak...yani gider ve gelir toplamları da otomatik hesaplanıp ilgili alanlara kaydedilecek..
benim parabirimlerini sağlıklı toplamak için bir yol bulmam lazım..parabirimlerini integer'a dönüştürmemi de önerdiler ama ikisinide yapamadım..
şimdiden teşekkürler
parabirimlerini toplama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
para birimlerini integer'a dönüştüremezsin çünkü virgüllü sayı. tabi eski TL mantığı ile kaydetmezsen. Editlerdeki textleri extended'a çevir bence. ondan sonra topla tekrar string yap.
Kod: Tümünü seç
dbedit3.text=floattostr(strtofloat(edit1.text)+strtofloat(edit2.text))
çok sağol..o yöntemi denediğimde hata vermişti
yine bu forumdan gördüğüm kodu bu şekilde değiştirdim ve kısmen oldu
formcreate olayında olunca insert veya edit mode'da olması gerekiyor diye hata verdi...buttonclick olayına yazdım kodu, orada da bilgi girişi esnasında buttona tıklayıp hesaplanıp kayıt edebiliyorum..
fakat navigator'da düzenle butonuna tıkladığım zaman yine hata veriyor..bunu nasıl çözebilirim..lakin düzenle işlemi tamamen devre dışı kalmış durumda şu anda...biraz karışık oldu özür dilerim ama uyku problemim var dikkatimi toplayamıyorum..şimdiden teşekkürler
Kod: Tümünü seç
table1.fieldbyname('toplamgider').ascurrency := table1.fieldbyname('personelmaas').ascurrency + table1.fieldbyname('yayingider').ascurrency;
formcreate olayında olunca insert veya edit mode'da olması gerekiyor diye hata verdi...buttonclick olayına yazdım kodu, orada da bilgi girişi esnasında buttona tıklayıp hesaplanıp kayıt edebiliyorum..
fakat navigator'da düzenle butonuna tıkladığım zaman yine hata veriyor..bunu nasıl çözebilirim..lakin düzenle işlemi tamamen devre dışı kalmış durumda şu anda...biraz karışık oldu özür dilerim ama uyku problemim var dikkatimi toplayamıyorum..şimdiden teşekkürler