Şimdi raporlama yaparken raporu çağırdığımızda datasetimizdeki tüm veriyi gösteriyor.Ama ben istiyorum ki aktif kaydı göstersin.Filtreleme demeyin çünkü onu yapmak istemiyorum.Ve zaten sıkıntımda bu ve ben rapor sayfasında o kayıtla ilgili verileri değişik şekilde göstermek istiyorum.Yani kağıdın üst kısmında başka bilgileri alt kısmında başka yani
formunn görünüşünü rapora aktarmak istiyorum.Belki bunu database kullanmadanda yapabiliriz ama ben aypamadım.Database bağımlı olmadan formun üzerindeki bilgilerin aynısını raporda göstermek .Bu daha da iyi olur.Qreportta Qreport.text1.text:=form1.edit1.text yapıyorduk.bunu ravede nasıl yaparız.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Rave reportta aktif kaydı göstermek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- Jarmen Kell
- Üye
- İletişim:
merhaba
rave report hazırlarken , sadece bir tane değil iki veya daha fazla dataset conn ile farklı databaselerdan bilgileri tek bir report üzerinde gösterebilirsin.
bunun için raporu otomatik form değil , kendin elinle hazırla. hagi nesnenin nerde olmasını istiyorsan ona göre dizayn et. report tabındaki nesneleri raporunda olması gereken yerlere koy. datawiev ve dataafield özelliklerini ayarlar.böylece tüm kayıtları değil , sadece o anki aktif kayda ait bilgileri gösterir.
rave report hazırlarken , sadece bir tane değil iki veya daha fazla dataset conn ile farklı databaselerdan bilgileri tek bir report üzerinde gösterebilirsin.
bunun için raporu otomatik form değil , kendin elinle hazırla. hagi nesnenin nerde olmasını istiyorsan ona göre dizayn et. report tabındaki nesneleri raporunda olması gereken yerlere koy. datawiev ve dataafield özelliklerini ayarlar.böylece tüm kayıtları değil , sadece o anki aktif kayda ait bilgileri gösterir.
pascaldaki en uzun komutlardan biriside TEXTBACKGROUND olsa gerek