Arkadaşlar firebird 1,5 server ile yaptığım bir projeyi paketliycem.Ancak program paket bir program olacak.Yani kullanıcıya programın çalışması için firebird servera ihtiyacın var kurmalısın deme şansım yok.Firebird ü de programım içinde kurucam.Ancak firbirdin kurulurken hangi dosyalşarı hangi klasörlere attığını bilmiyorum.Eğer xxxxx dosyaları sistem klasörüne
yyy dosyaları exe ile aynı yere zzz dosyaları common files kalsörüne mesela böyle hangi dosyalar nereye olacak bilen arkadaşlar varsa yardımlarını rica ediyorum.Herkese kolay gelsin.
Firebird için hangi dosyalar gerekiyor
- yuksel2004
- Üye
Firebird için hangi dosyalar gerekiyor
Unutmayalım ki bu hayat bir demodur ve tam sürüm kullanabilmek için lisans ücreti ödemememiz düşünülemez.
Bu konu daha önce anlatılmıştı :
viewtopic.php?t=3420&highlight=firebird+install
viewtopic.php?t=733&highlight=firebird+install
Kolay gelsin.
viewtopic.php?t=3420&highlight=firebird+install
viewtopic.php?t=733&highlight=firebird+install
Kolay gelsin.
- Karinca
- Üye
- İletişim:
Re: Firebird için hangi dosyalar gerekiyor
yuksel2004 yazdı:Arkadaşlar firebird 1,5 server ile yaptığım bir projeyi paketliycem.Ancak program paket bir program olacak.Yani kullanıcıya programın çalışması için firebird servera ihtiyacın var kurmalısın deme şansım yok.Firebird ü de programım içinde kurucam.Ancak firbirdin kurulurken hangi dosyalşarı hangi klasörlere attığını bilmiyorum.Eğer xxxxx dosyaları sistem klasörüne
yyy dosyaları exe ile aynı yere zzz dosyaları common files kalsörüne mesela böyle hangi dosyalar nereye olacak bilen arkadaşlar varsa yardımlarını rica ediyorum.Herkese kolay gelsin.

Selamlar...
cihana hakan olmak bir kuru kavga imiş
bir mürşide bende olmak cümleden evla imiş
h.z. Fatih

bir mürşide bende olmak cümleden evla imiş
h.z. Fatih

@coderlord'a katılıyorum... Bu paketi tanıtmaya çalışayım...@coderlord yazdı:Program çok kullanıcılı değilse Firebird Embedded kullanmanı öneririm
- FireBird'in Resmi sitesindeki Download kısmına (buraya tıklayabilirsin) gittiğinde aşağıdaki linki göreceksin... Yeni güncelleme olursa diye download linkini vermedim, oradan download edebilirsin...
- Bu dosya kurulum dosyası içermeyen ZIP dosyadır ve içeriği aşağıdaki gibidir... Yanlarındaki parantez içi ifadeler byte cinsinden boyutlarıdır...25th December 2004 Embedded Server for Windows V1.5.2 (.zip) (1.4mb)
- DOC dizinine gerek yok...zip içeriği yazdı:Kök Dizin
aliases.conf (133)
fbembed.dll (1.523.796)
firebird.conf (19.729)
firebird.msg (132.796)
ib_util.dll (24.576)
IDPLicense.txt (26.519)
IPLicense.txt (24.405)
Readme.txt (4.809)
intl dizini
fbintl.dll (655.360)
udf dizini
fbudf.dll (24.576)
fbudf.sql (6.367)
ib_udf.dll (24.576)
ib_udf.sql (18.904)
doc dizini
Firebird-1.5-QuickStart.pdf (147.479)
Firebird_v1.5.1.ReleaseNotes.pdf (49.934)
Firebird_v1.5.2.ReleaseNotes.pdf (32.497)
Firebird_v1.5.ReleaseNotes.pdf (421.072)
README_embedded.txt (3.452)
WhatsNew.txt (87.451)

- Bu ağaç dalını bozamdan FB isminde bir klasöre kopyala. Sen projene uygun bir klasör ismi de verebilirsin, örneğimde FB olacak (bu seneki şampiyonluğu da kutlamış olalım

- Projenin olduğu dizinde sadece iki dosyaya ihtiyacın olacak... Diğerleri kalablık etmeyecek, kendi alt dizinlerinde kalacak...

1. İsmini GDS32.DLL olarak değiştireceğin (bu önemli) fbembed.dll dosyası.
2. Windows NotePad gibi bir programla edit edeceğin ve ilk satırına aşağıdakini ekleyeceğin firebird.conf dosyası.
Kod: Tümünü seç
RootDirectory = fb
- Bu iki dosyayı proje dizinine kopyaladığın için FB'nin alt dizinlerden silebilirsin..
- Hepsi bu... Projene ek yükü bu sürüm için 2409 KB olacaktır.
- Çalışmalarında başarılar...
- yuksel2004
- Üye