El Bilgisayarlarına Yazılım Yapmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

El Bilgisayarlarına Yazılım Yapmak

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba arkadaşlar

El bilgisayarları IP (HP IP veya Semboll) el terminalleri için (Bu tür el terminallerinin üzerinde windows işletitim sistemi var ve genelde büyük firmaların satış temsilcileri satış yapmak sipariş almak fatura kesmek gibi işlemler için kullanılıyor. Örn: Europan tobacco, eti. ülker gibi büyük firmalarda satışa çıkan temsilciler kullanıyor. )

Forumda incelim tam bir sonuca ulaşamadım.

Yapmak istediğim bu bilgisayara bir arayüz yazıp bu tür işlemleri yapabilmekve gün sonunda bu bilgileri ana bilgisayara almak istiyorum daha önce hiçbir çalışmam olmadığı için bilmiyorum.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Herşey gönlünüzce olsun.
Saygılarımla.
En son pro_imaj tarafından 06 Haz 2005 12:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen fduman »

Windows CE işletim sistemine .NET framework ile yazılım yapılabiliyor. Bu iş için en uygun olanı Microsoft'un Visual Studio gibi ürünlerini kullanmak. Delphi .NET ile yapılıp yapılmadığını bilmiyorum.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

doğru söylüyorsunuz

Bende araştırmalarım sonucu bu kanıya varıyorum yavaş yavaş.

ama şu an hali hazırdaki bilgilerimle bu işi yapmama gerek.

yani componenetler vs olduğunu öğrendim. yani hatta delphi ile yzan bir ark. irtibata geçtim ama o çok prof.

Buraya yazan bir ark. olursa bende kendimi ona göre yönlendirecem.

Yardımlarınız için tşk ederim.
Kolay gelsin
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

galiba sonuç yok

Galiba bu konu hakkında bilgi sahibi ark. yok.

Teşekkür ederim tyinede arkadaşlar
Kolay gelsin.
İletişim:

Mesaj gönderen mulus »

Framework ile CE tabanlı makinalara program yazabilirsin. .NET'in çıkış amaçlarından biride birçok programlama dilinin tek çatı altında toplanması ve çeşitli Microsoft işletim sistemlerinde çalışabilmesi idi. java,python ve .NET(Delphi,C#,Visual Basic) bu mantıkla çalışır. bildiğimiz gibi .NET uygulamalarını çalıştırabilmek için framework kurmamız, aynı şekilde Java çalıştırabilmemiz için Java Runetime, Python içinse Python Runetimelarını kurmamız gerekir.Seni ilgilendiren kısmı ile bu demek oluyor ki herhangi bir işletim sistemi için program yazmak istediğinde o işletim sistemine ait framework,Java Runtime vs. mevcut ise geriye yazacagın dili seçmek kalıyor. Kısacası senin açından CE için program yazacaksan ve bunun içinde Delphi.NET tercih edersen, CE işletim sistemine ait framework varmı yokmu onu araştırman gerek ki olduğunu hatırlıyorum. Bundan sonraki aşama CE makinalarına frameworku kurman ve Delphi.NET ile programını hazırlaman.. kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

bu linke de göz atmnızda fayda var.

http://delphi.about.com/cs/toppicks/tp/aatpmobile.htm
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Eğer Palm'lere yazıcaksan Delphinin çok benzeri, pascal tabanlı bir programla program yazılabiliyor. Ama adını unuttum :)
ziyax
Üye

Mesaj gönderen ziyax »

palm icin 32 bit pascal PocketStudio kullanabilirsin fiyati uygun ben kullaniyorum tavsiye ederim

Pocket Pc ler icin C++ ,C#,java veya VB.net kullanabilirsin
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Vs.Net in nadir güzel yönlerinden biri de çok güzel bir cep bilgisayarı simülatörünü barındırması.Yani elinde bir alet olmasa bile programı geliştirip deneyebiliyorsun.
Kullanıcı avatarı
mucar
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen mucar »

bir çok araç var bunun için. ama delphi desteklemiyo maalesef. ben çok araştırdım. delphi.net'te var mı bilmiyorum. ben bildiklerimi yazayım yine. bir kaç tanesinin bahsi geçmiş zaten;

1. En kralı .net ama acayip sorunlu. emulator bir suru sorun çıkarıyo. ama yine de şimdilik en iyisi. veritabanı olarak da sql ce'yi destekliyor. ayrıca xml dosyalarında da tutabilirsiniz verileri. Verilerin ana makineyle senkronizasyonunu ise merge replication ve rda (remote data access) yöntemleriyle çözebilirsiniz. Internette bunlarla ilgili bir çok kaynak bulabilirsiniz.

2. embedded visual basic- sanırım yeni adı Crossfire (Appforge diye bi şirketin bir yazılmı. visual basic'e gömüyo kendini) bu da baya sağlam.ben denemedim ama bi hayli desteği var. (http://www.appforge.com/products/enterp ... index.html)

3. GoDB diye bi araç var. 5 mb lık filan bişey. Bunu denemiştim. Kendi emulatoru filan var bir sürü. Ama programlama dili biraz garip. GBasic diye bi dil kullanılıyo. (http://www.consigntech.com/godb.htm)

4. midlet pascal. bunla da pascal syntaxı ile mobil uygulamalar geliştirilebiliyor. Mobil telefonlara Java gerektiren oyun yazmak için. (http://www.topshareware.com/Midlet-Pasc ... -17379.htm)

Az önce bir makale okudum. Delphi.Net'in de mobil desteği yokmuş şu an. http://blogs.borland.com/dcc/archive/20 ... /2780.aspx

Yani benim tavsiyem C#.NET
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"
highmemo

Mesaj gönderen highmemo »

Selam,

Coderlord arkadaşımızın dediği gibi VS.NET ile yazabilirsin, Emülatörüde mevcut, arkadaşların dediği gibi ya başarılı bir şekilde hemen kurabilirsin yada çok uğraştırır.
Ayrıca hatta bazı pocket ların işletim sistemi Win CE .NET olarak geliyor..

Ayrıca Microsoft da sanırım ücretsiz(!)
embedded Visual C4++ (eVC4++) yazabilirsin. Bir çok programcı bunu kullanıyor diye biliyorum.

Senkronizasyon için (Pocket <-> PC) ise Microsoft'un ActiveSync
uygulaması var. Bu uygulama direk cihazları tanıyıp Device olarak ekliyor.. Bilgisayarım simgesini tıkladığında görebilirisin. Dosyaları sürükleyip bırakabilir ve alabilirsin. Ama dosyalar gönderilirken özel bir formata çeviriliyor. Dosya gönderme alma için ise WinCE hakkında api leri araştırıp koduna ekleyebilirsin.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Cevaplarınız için teşekkür ederim

Merhaba Arkadaşlar

Cevaplarınız için çok tşk ederim.

cevaplarınız ve araştırmalar doğrultusunda en kısa sürede çalışmalara başlicam.

(C# ile 10 satırlık kod ile böyle bir çalışma yapan ark. ile görüştüm ama ben delphi ile yazacağım için sadece mantığını alabildim. mantıkta şuydu.
bilgileri Xml atıyor sonra activesyns ile oradan okutarak ilgili vt yazdırıyor. çok mantıklı. Delphi ile böyle bir çalışma yapan arkadaş yardımcı olursa çok daha mutlu olurum. )

İlerleyen günlerde bu çalışma bitince (tabiki 6 aylık bir proje) sizlerle paylaşıcam.

Saygılarımla
Çalışmalarınızda başarılar.

Mesaj gönderen mucar »

Pocket pc tarafının Delphi ile yapılabileceğini sanmıyorum, yapılmışsa ben de öğrenmek isterim. Çünkü Pocket Pc'deki programın çalışması için .Net Framework değil .Net Compact Framework kütüphaneleri yüklü olmalı. .Net Compact Framework de normal frameworkün özelliklerinin kısıtlanmış, kırpılmış, pocket pc için optimize edilmiş bir hali. ama yine de normal frameworkte çalışan bazı win32 uygulamaları pocket pcde çalışabiliyormuş, deneyenler var. belki Delphi ile yapan arkadaşınki de bu şekilde çalışmış olabilir.

Kolay gelsin tekrar
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Merhaba

Bu konuyu derinden derine inceliyorum delphi ile bazı componenetler vasıtası ile olduğunu artık kesinlikle öğrendim.

Site Yöneticileri Bu konuya ayrı bir başlık açarlarsa daha iyi olacağı görüşündeyim.

(artık tek başına çalışan prog. yerini başka mak. ile organize çalışan programlara bırakıyor kendini. bence örn: bir elektronik devreyi yönlendiren bir program veya daha sistmatik çalışan programlar üzerinde bir form oluşturulursa bu konuda daha iyi paylaşımlar olacağı kanısındayım.)

Açıklama cümleden uzun oldu kusura bakmayın 8)

Saygılarımla
Çalışmalarınızda başarılar.

Mesaj gönderen SieS »

Merhaba arkadaşlar
bendende bu şekilde bir proje istendi .
İlk işim buraya bakmak oldu (Allah razı olsun) .
Bende araştırıyorum. İnşallah birşeyler bulabilirsem sizlerlede paşlaşırım.
İlk işim nexus.com.tr ye mail atmak oldu ama henüz cevap gelmedi.
şu godb yi inceliyorum..
Herkese kolay gelsin.
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım
Hem Düşünür, Hem Severim Budur Taştan Faklı Yanım.
Her maddenin zevlesini bedenimde taşıyorsam.
Ben ne bir taş ne bir ağaç, insanlığımla insanım.