oracle

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

oracle

Mesaj gönderen selman »

s.a
herkese iyi çalışmalar diyerek sorumu sormak istiyorum daha doğrusu bu soru niteliğinden çok bir şeyden emin olmak istediğimden ..diyelimki proğramımızda oracle Veritabanını kullandık şimdi biz lisans ücreti bir defaya mahsus bir şekildemi veriyoz yoksa bizim satılan her proğramımızda mı oracale belli bir para veriyoz bu konu hakkında bilgisi ve tecrubeli olan üstadlarımız varsa yardımcı olurlarsa sevinirm::Herkesin çalımalarında başarılar
Allah yar ve yardımcınız olsun
koaly gelsin
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

a.s.

hocam Oracle'a çok fazla önem veriliyor ülkemizde ve gerekli gereksiz her yerde kullanılıyor. Ben çok kişi duydum ufak ya da orta sayılabilecek pek çok projede Oracle kullanılıyor. Niye çünki en iyi veritabanı oracle diye biliyor.

Bana da sorsanız en iyi veritabanı Oracle derim. Ama projeniz için en iyi veritabanı Oracle'mı acaba? Bence %99 değildir. FireBird gibi bedava ve güçlü alternatifler varken hele. Neyse bu konuyu daha öncede çok konuştuk.

Sorunuza gelince evet, sattığınız, sizin kullandığınız, kısaca kullanılan her PC içinde lisans alınmalıdır.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

s.a
mustafa hocam beni bu konuda aydınlattığınız için tşk.ederim.Allah razı olsun.Ama sonuç itibariyle bende zaten şu anda Firebird kullanıyom zatende belki olur Oracle kullanma ihtiyacımız doğarsa en azından bir fikrimiz olsun dedim..
Çalışmalarınızda başarılar dilerim
Kullanıcı avatarı
MakPRO
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MakPRO »

Dağıtımı ücretlendirilmiş her database için geçerli bir konudur. MsSQL,Informix,Sybase,oracle ... gibi tüm databaseler de lisans almak zorunludur.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

ve ticari uygulamalarda MySQL için de ücret ödemek gerekir. ;)