s.a
herkese iyi çalışmalar diyerek sorumu sormak istiyorum daha doğrusu bu soru niteliğinden çok bir şeyden emin olmak istediğimden ..diyelimki proğramımızda oracle Veritabanını kullandık şimdi biz lisans ücreti bir defaya mahsus bir şekildemi veriyoz yoksa bizim satılan her proğramımızda mı oracale belli bir para veriyoz bu konu hakkında bilgisi ve tecrubeli olan üstadlarımız varsa yardımcı olurlarsa sevinirm::Herkesin çalımalarında başarılar
Allah yar ve yardımcınız olsun
koaly gelsin
oracle
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
a.s.
hocam Oracle'a çok fazla önem veriliyor ülkemizde ve gerekli gereksiz her yerde kullanılıyor. Ben çok kişi duydum ufak ya da orta sayılabilecek pek çok projede Oracle kullanılıyor. Niye çünki en iyi veritabanı oracle diye biliyor.
Bana da sorsanız en iyi veritabanı Oracle derim. Ama projeniz için en iyi veritabanı Oracle'mı acaba? Bence %99 değildir. FireBird gibi bedava ve güçlü alternatifler varken hele. Neyse bu konuyu daha öncede çok konuştuk.
Sorunuza gelince evet, sattığınız, sizin kullandığınız, kısaca kullanılan her PC içinde lisans alınmalıdır.
Kolay gelsin.
hocam Oracle'a çok fazla önem veriliyor ülkemizde ve gerekli gereksiz her yerde kullanılıyor. Ben çok kişi duydum ufak ya da orta sayılabilecek pek çok projede Oracle kullanılıyor. Niye çünki en iyi veritabanı oracle diye biliyor.
Bana da sorsanız en iyi veritabanı Oracle derim. Ama projeniz için en iyi veritabanı Oracle'mı acaba? Bence %99 değildir. FireBird gibi bedava ve güçlü alternatifler varken hele. Neyse bu konuyu daha öncede çok konuştuk.
Sorunuza gelince evet, sattığınız, sizin kullandığınız, kısaca kullanılan her PC içinde lisans alınmalıdır.
Kolay gelsin.