arkadaşlar herkese iyi çalışmalar,
şu anda başımda çok ilginç bir problem var,
interbase kullanıyorum, üç tane table var,
1.table sicil bilgileri (ortak alan sicil_no)
2.table fatura üst bilgileri(ortak alan sicil_no ve fatura_no)
3.table fatura detay bilgileri(ortak alan sicil_no ve fatura_no)
1. tableden sicil bilgilerine ulaşıyorum, 2. tableden fatura üst bilgilerine, 3. tabledede satılan ürünler var,
formda 2 tane dbgrid var fatura özet altında da fatura detay ben fatura özetten seçtiğim herhangi bir kaydı alıp değiştirdiğim zaman
fatura özet tablesi güncelleniyor detay tablo refresh olmuyor,
dbgridi refresh yaptım olmadı, tableleri refresh ettim olmadı,
neden detay tabloyu refresh etmez acaba, fikirlerinizi bekliyorum.
iyi çalışmalar.
burak bitikçi
database'de güncellenen kayıtları gridde yeniden gösterme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Kıdemli Üye
her ikisinide denedim arkadaşlar,
ibdataset kullanıyorum,
dataseti refresh ettim olmadı, ibdataseti kapatıp yeniden açtım yine olmadı,
işin ilginç yanı projemde 45-50 tani table var hepsinide ibdataset ile kontrol ediyorum ve hiçbirinde böyle bir problem yok
konuyu biraz açayım
fatura özet tablesinde fatura no, fatura, tutarı gibi bir faturada bir defa olan bilgiler tutuluyor, detay tabloda ise o faturadaki ürünler var, sicil_no ve belge_no alanları ile de master detail ilişkisi var,
ben fatura özet dbgridinde hangi kayıt üzerinde çift tıklanmış ise o kayıtları ekrana getirip üzerinde değişiklik yapıyorum ancak kayıt yaparken önce eski kayıtları silip yeniden oluşturuyorum, silme işlemini stored procedure ile yapıyorum. kayıt işlemini ibdataset üzerinden yapıyorum. silme ve kayıt işlemleri bittikten sonra gride gidip baktığımda fatura_özet güncellenimş altında bulunan detay gridde düzeltme ekranını çağırdığım zaman ki kayıtlar duruyor ve diğer kayıtların hiçbiri de ekrana gelmiyor,
ibdataset kullanıyorum,
dataseti refresh ettim olmadı, ibdataseti kapatıp yeniden açtım yine olmadı,
işin ilginç yanı projemde 45-50 tani table var hepsinide ibdataset ile kontrol ediyorum ve hiçbirinde böyle bir problem yok
konuyu biraz açayım
fatura özet tablesinde fatura no, fatura, tutarı gibi bir faturada bir defa olan bilgiler tutuluyor, detay tabloda ise o faturadaki ürünler var, sicil_no ve belge_no alanları ile de master detail ilişkisi var,
ben fatura özet dbgridinde hangi kayıt üzerinde çift tıklanmış ise o kayıtları ekrana getirip üzerinde değişiklik yapıyorum ancak kayıt yaparken önce eski kayıtları silip yeniden oluşturuyorum, silme işlemini stored procedure ile yapıyorum. kayıt işlemini ibdataset üzerinden yapıyorum. silme ve kayıt işlemleri bittikten sonra gride gidip baktığımda fatura_özet güncellenimş altında bulunan detay gridde düzeltme ekranını çağırdığım zaman ki kayıtlar duruyor ve diğer kayıtların hiçbiri de ekrana gelmiyor,
-
- Kıdemli Üye
Afedersiniz , yukarıda yanlış yazmışım,
yerine
deneyin.
demek istemiştim
Kod: Tümünü seç
Query.Refresh
Kod: Tümünü seç
Query.Close
Query.Open
demek istemiştim