User kontrolü fakat modül olarak kullanılan dll nasıl user

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

User kontrolü fakat modül olarak kullanılan dll nasıl user

Mesaj gönderen delphist »

S.a. Arkadaşlar program için user kontrolleri için veritabanında birbiriyle ilişkili kayıtlar oluşturdum. Kullanıcı user girdiği zaman exedeki kontroller tamam fakat dll içindeki modüllerin kullanıcı adını nasıl haberdar edicem...

Teşekürler
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Sorduğum soruyu biraz daha açıklamak istiyorum ayrıca. Arkadaşlar şimdi login formda şifre girildikten sonra gereken işlemleri yapıyorum fakat. Örneğin dll de bulunan bir formu çağırdığım zaman bu formun üzerindeki işlemlerde kullanıcı adını bu dll e nasıl gönderecem ve kullanıcı adına göre işlem yapıcam ama kullanıcı adını nasıl göndereceğimi dll e anlayamadım...düşünemedim...

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

bir dosyaya yazarak okutabilirsin yada dll functionuna parametre olarak gönderebilirsin
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Başka bir yolu yok yani parametre olarak mdi child ları falan gecçiyorum aynı mantıkla geçebiliyorum acaba bundan başka bir yolu var mı diye düşündüm.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Evet sizin dediğiniz daha doğru olduğunu düşünerek tüm formların çağırımlarına ayrıca bir de username parametre geçip halettim...Yardımlarınız ve ufkumu açtınızdan dolayı teşkkür ederim...

Kolay Gelsin