1)
DBImagenin jpeg almadığı malum. elimdeki bir proje binlerce 200X400 lük resim içermek zorunda olduğundan bu işin bmp ile olması sakat. Belki jpeg le olur dedim ve forumda yer alan yöntemle yüklemeya çalıştım ama var deklerasyonunda Jpeg:TJPEGImage yi Delphi7 anlamıyor. Niye Anlamıyor ? Uses de bişiler mi eksik ? (şayet bu da boyutu arttırırsa alternatif olarak bir metod var mı ? Dosyadan okutsam nasıl olur diyorum ama iş QReportta listelemeye gelince ne yapmam gerek bilemiyorum ? Bilen var mı ?)
2) Delphi5' teykene güzel güzel
table1.Locate('AD';SNO',VarArrayOf([combobox1.text,listbox1.itemindex+1]),[lopartialkey,locaseInsensitive]);
ile birleşik alana göre locate yapıyordum
ama delphi7 bunu anlamıyor ben de onu... Hatam nerede ? Ne ekleyeyim ? Ne çıkarayım ?
T e ş e k k ü r l e r . . .
1) DBImage ve Jpeg meselesi ? 2) Locate Meselesi ?
İlk sorun için bkz. : viewtopic.php?t=8887
2. sorunda:
Birleşik alana göre Delphi 7 de hala locate yapabilirsin. Ben bir sorun ile karşılaşmadım ancak yazdığın syntax da :
'AD';SNO' demişsin burada AD'dan sonraki ' fazla gibi göründü.
'AD;SNO' şeklinde dener misin?
2. sorunda:
Birleşik alana göre Delphi 7 de hala locate yapabilirsin. Ben bir sorun ile karşılaşmadım ancak yazdığın syntax da :
'AD';SNO' demişsin burada AD'dan sonraki ' fazla gibi göründü.
'AD;SNO' şeklinde dener misin?
locate i bu şekilde kullanabilmen için tablonda 'AD;SNO' alanlarını verdiğin sırada indeks olarak belirtmiş olman lazım. VarArrayOf([değişken1, değişken2,vs.]) ile de içerideki değişkenleri dizi yapısına getirir ve Variants unitinin uses a ekli olması gerekir 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!