qReport sayfayı yarıya bölme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
delphikursu
Üye
İletişim:

qReport sayfayı yarıya bölme

Mesaj gönderen delphikursu »

s.a
arkadaşları qReport şunu bir türlü yapmadım. sayfayı ikiye böldüm. sutun olarak ikitane "adı" cıktı ama bir türlü ikinci sutuna bağlantı yapamadım yan yana ayrı iki kişinin kayıtları gelmiyor.

no adi no adi
12 asd
13 sadf
14 dsf
15 sadfsd

şeklinde geliyor bu yüzden delaybant iki taneyi yanyana koymayı denedim oda olmadı. :?:
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

QReport da detail bandı iki veya daha fazla coloumn (kolon) a bölebilirsin. Fakat burada önemli bir şey var o da sayfanın ilk sütunu dolmada sonraki sütuna yazmaya başlamaz :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

Mesaj gönderen hi_selamlar »

S.A.

rsimsek ustam sevgiler..

sanirim arkadasimizin istedigi (umarim yanlis anlamamisimdir. :) )
Quickreport icin etiket basim olarak ayarlamak istiyor. dediginde haklisin. detailband column ayarlamasi yapmasi lazim.

benim arkadasima tavsiyem delphi ile beraber gelen demolar mevcut. bu demolar icerisinde quickrep icin label örnegini incelesin..

tam olarak hatirlamadigim icin ancak bu öneride bulunabilirim. burda senin istedigin gibi yan yana column yazdirma özelligi mevcut.

sevgiler ve saygilar..
Herkes cahildir, bazi konularda.
Kullanıcı avatarı
berken
Üye

Mesaj gönderen berken »

merhaba arkadaslar.. ben de mı sorun var bilmiyorum ama , delphi 7 ve onunla beraber gelen qr 3.0.9 kullanıyorum. detail band larda column özelliğini bulamadım bir türlü ve ikinici arkadasın bahhsettiği demoları da bulamadım. sadece qr2 ve ar3 diye iki demo var.. benım de etiket basma ile ilgili sorunum var.. herhalde kolonu ikiye ya da üce bölerek çözebilirim.. ama bulamadım.. tşk.
İnsanca.... Pek insanca....
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

viewtopic.php?t=13989&highlight=

Burda @ASE'nin yazdığı yöntemi denediniz mi?

Kolay gelsin.