Programım belirtilmemiş bağlantı hatası veriyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- yuksel2004
- Üye
Programım belirtilmemiş bağlantı hatası veriyor
Bir programım var.DB olarak Access bağlantı olarak Ado kullandım.Çalışıp duran program bugün çalışmaz olmuş.İşletim sistemi WinXP Home SP2 Belirtilmemiş hata diyor.Tüm formlar açılıyor ancak data bağlantıları olmuyor.Dataset açık değil hatası da Belirtilmemiş hata mesajının arkasından geliyor.Program başka makinalarda çalışıyor.Sanırım o makinada bazı windows dosyaları zarar görmüş.Ama müşteriye durumu anlatamıyosun.Hatanın programdan kaynaklandığını sanıyo.Formata da yanaşmıyo.Acaba hangi dosya zarar görmüştür.O dosyayı yerine koysak.Hiç böyle bir şey başına gelen varmı?Herkese kolay gelsin.
Unutmayalım ki bu hayat bir demodur ve tam sürüm kullanabilmek için lisans ücreti ödemememiz düşünülemez.
mdac i yeniden yıklemeni öneririm bunu da microsoftun sitesinde bulabilirsin
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Erkan ÇAĞLAR
- yuksel2004
- Üye
şimdi yanlış anlamadıysam bir tane client hariç diper client makineler çalışıyor ama o makine çalışmıyor
bu bir ağ hatası olabilir.
ağı tekrar bi kontrol et deerim
birde bu makinenin ayarları ile biri oynamışmı onu sor insanlara
sonra çalışan client makinedeki exeni al buraya birde öyle dene
son olarakta hatanın fotosunu cek koyda tam olatak bi bakalım
bu bir ağ hatası olabilir.
ağı tekrar bi kontrol et deerim
birde bu makinenin ayarları ile biri oynamışmı onu sor insanlara
sonra çalışan client makinedeki exeni al buraya birde öyle dene
son olarakta hatanın fotosunu cek koyda tam olatak bi bakalım

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Erkan ÇAĞLAR
- yuksel2004
- Üye
İlgilendiğin çok teşekkür ederim.Ama yanlış anlamışsın.Program lokal çalışıyor.Diğer makinalardan kastım denemek amacıyla aynı programı başka yerlerde başka pclere kurdum.Çalıştı hepsinde.Sorun kesinlikle windowsta ama neresinde.Çözüm format ama kişi buna yanaşmadığı için böyle bi çözüm aruyorum.Tekrar teşekkürler ilgilendiğin için.
Unutmayalım ki bu hayat bir demodur ve tam sürüm kullanabilmek için lisans ücreti ödemememiz düşünülemez.
Selam...
- Bir küçük proje daha hazırla. Bu projede de ADO bağlantılarının yapıldığı kısımlar olsun. Hata verip vermediğini test etmiş ve kaynağına kolayca ulaşırsın.
- Kesinlikle ve kesinlikle Form'a önceden hazırlanmış ADO nesneleri olmasın. Hali hazırdaki kurulumlar sana hata hakkında fikir veremezler. Yani AdoTable, AdoQuery, AdoConnection gibi nesneleri diamik olarak create et, birbirine bağla ve free et. Sonuçları mesajlarla görüntülersin.
- Servis mesajları içeren kısımlar ekle ve bunları Splash ekranında adım adım göstermesini sağla.
- Orjinal projende de formların OnCreate olaylarına, veritabanının açıldığı, varsayılan sorguların yapıldığı yerlere, hesaplamalar yapılan yerlere, ayarlar yapılan yerlere vb. ekrana şunu yapıyorum, işlem başarılı şeklinde bigileri br Label'a yansıt ki hataya nerede takılınılıyorsa adım adım dene.
- Bir küçük proje daha hazırla. Bu projede de ADO bağlantılarının yapıldığı kısımlar olsun. Hata verip vermediğini test etmiş ve kaynağına kolayca ulaşırsın.
- Kesinlikle ve kesinlikle Form'a önceden hazırlanmış ADO nesneleri olmasın. Hali hazırdaki kurulumlar sana hata hakkında fikir veremezler. Yani AdoTable, AdoQuery, AdoConnection gibi nesneleri diamik olarak create et, birbirine bağla ve free et. Sonuçları mesajlarla görüntülersin.
- Servis mesajları içeren kısımlar ekle ve bunları Splash ekranında adım adım göstermesini sağla.
- Orjinal projende de formların OnCreate olaylarına, veritabanının açıldığı, varsayılan sorguların yapıldığı yerlere, hesaplamalar yapılan yerlere, ayarlar yapılan yerlere vb. ekrana şunu yapıyorum, işlem başarılı şeklinde bigileri br Label'a yansıt ki hataya nerede takılınılıyorsa adım adım dene.
Tekrar Merhaba....
- Bahsettiğim test için bir tane örnek hazırlayım dedim...
// Gerekli Sabitler ve iki Fonksiyon (Veritabanı Oluştur, Tablo Oluştur)
// Veritabanı ve Tablo Oluştur Butonu
// 100 Kayıt Giriş Yap Butonu
- Derlenmiş halini de bulacağın ZIP linki ... http://divxturk.divxforever.com/files/g ... DOTest.zip 230k
- Bahsettiğim test için bir tane örnek hazırlayım dedim...

// Gerekli Sabitler ve iki Fonksiyon (Veritabanı Oluştur, Tablo Oluştur)
Kod: Tümünü seç
Const
{MS-Access}
Baglanti1 = 'Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Password="";User ID=Admin;Data Source=%s;Mode=Read|Write;';
Baglanti2 = 'Extended Properties="";Locale Identifier=1055;Jet OLEDB:System database="";Jet OLEDB:Registry Path="";Jet OLEDB:Database Password="";Jet OLEDB:Engine Type=4;';
Baglanti3 = 'Jet OLEDB:Database Locking Mode=0;Jet OLEDB:Global Partial Bulk Ops=2;Jet OLEDB:Global Bulk Transactions=1;Jet OLEDB:New Database Password="";';
Baglanti4 = 'Jet OLEDB:Create System Database=False;Jet OLEDB:Encrypt Database=False;Jet OLEDB:Don'#39't Copy Locale on Compact=False;Jet OLEDB:Compact Without Replica Repair=False;Jet OLEDB:SFP=False';
Procedure VeritabaniOlustur( Dosya : ShortString );
var
// Uses'a Eklenecekler : ADOX_TLB, ComObj
Catalog : _Catalog;
DS : String;
begin
Catalog := CreateCOMObject(StringToGUID('ADOX.Catalog')) as _Catalog;
DS := Format(Baglanti1, [Dosya]);
If FileExists(Dosya) Then DeleteFile(Dosya);
Catalog.Create(DS);
end;
Procedure TabloOlustur(Dosya:String);
Var
ADOConnection2 : TADOConnection;
ADOCommand2 : TADOCommand;
begin
ADOConnection2 := TADOConnection.Create(Nil);
ADOConnection2.LoginPrompt := False;
ADOConnection2.ConnectionString :=
Format( Baglanti1 + Baglanti2 + Baglanti3 + Baglanti4, [ Dosya ] );
ADOConnection2.Connected := True;
ADOCommand2 := TADOCommand.Create(Nil);
ADOCommand2.CommandText:= 'CREATE TABLE deney ( KAYITNO Numeric, TARIH Date, ACIKLAMA Text(50), BORC Currency, ALACAK Currency, BAKIYE Currency )';
ADOCommand2.Connection := ADOConnection2;
ADOCommand2.Prepared := true;
ADOCommand2.Execute;
ADOCommand2.Free;
ADOConnection2.Connected := False;
ADOConnection2.Free;
end;
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
Var
Dosya : String;
begin
Dosya := ExtractFilePath(Application.Exename) + 'Deneme.mdb';
If FileExists(Dosya) then DeleteFile(Dosya);
VeriTabaniOlustur(Dosya);
TabloOlustur(Dosya);
end;
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
Var
Sayac : Integer;
AdoQuery3 : TAdoQuery;
Dosya : String;
begin
Dosya := ExtractFilePath(Application.Exename) + 'Deneme.mdb';
AdoQuery3 := TAdoQuery.Create(Nil);
With AdoQuery3 do
begin
ConnectionString := Format( Baglanti1 + Baglanti2 + Baglanti3 + Baglanti4, [ Dosya ] );
SQL.Add('INSERT INTO deney');
SQL.Add(' ( KAYITNO, TARIH, ACIKLAMA, BORC, ALACAK, BAKIYE )');
SQL.Add('Values ( :v1, :v2, :v3, :v4, :v5, :v6 )');
For Sayac := 1 to 100 do
begin
Parameters.ParamByName('v1').Value := Sayac;
Parameters.ParamByName('v2').Value := Date;
Parameters.ParamByName('v3').Value := Format('Açıklama %.3d', [Sayac]);
Parameters.ParamByName('v4').Value := Sayac*10;
Parameters.ParamByName('v5').Value := Sayac*100;
Parameters.ParamByName('v6').Value := (Sayac*100)-(Sayac*10);
ExecSQL;
end;
end;
AdoQuery3.Free;
end;
- yuksel2004
- Üye
Muharrem Bey
İlginize çok teşekkür ederim.Tavsiyenizi deneyeceğim ayrıca bundan sonraki projelerimdede dediğiniz gibi adım adım bilgilendirme metodunu kullanıcam.Bunu daha önceden yapmış olsaydım şu anda nerede takıldığını anlayabilirdik heralde.Tekrar teşekkürler.
İlginize çok teşekkür ederim.Tavsiyenizi deneyeceğim ayrıca bundan sonraki projelerimdede dediğiniz gibi adım adım bilgilendirme metodunu kullanıcam.Bunu daha önceden yapmış olsaydım şu anda nerede takıldığını anlayabilirdik heralde.Tekrar teşekkürler.
- yuksel2004
- Üye