Saydam BitBtn
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Saydam BitBtn
Arkadaşlar ,
Ben bir formda yaklaşık 100'e yakın Bitbuton koydum. Ve her birinin resmini yükledim. Ben şunu yapmak istiyorum ;
Bitbtn üstündeki resim gözüksün ama butonun kendisi görülmesin.
Örneğin : Standart büyüklükte bir buton yapıyorm ve üstüne 4*4 lük bir resim yüklüyorum. Resim, butonun üstünde görünüyor ama 4*4 alanın dışında kalan buton alanları da görünüyor . Ben sadece buton olarak sadece o 4*4 lük alanın görünmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim.
Buton boyutunu 4*4 yapın demeyin çünkü ne kadar ayarlarsam ayarlayayım mutlaka resmin kenarından gri olarak buton görünüyor. Butonlar tek tek image alanı yapmakta işime gelmiyor çünkü hem zahmetli hemde formun yüklenmesini geciktiriyor.
Bu butonunda labelın transparent özelliği bir davranışı yok mu? Bunu nasıl yapabilirim.
Ben bir formda yaklaşık 100'e yakın Bitbuton koydum. Ve her birinin resmini yükledim. Ben şunu yapmak istiyorum ;
Bitbtn üstündeki resim gözüksün ama butonun kendisi görülmesin.
Örneğin : Standart büyüklükte bir buton yapıyorm ve üstüne 4*4 lük bir resim yüklüyorum. Resim, butonun üstünde görünüyor ama 4*4 alanın dışında kalan buton alanları da görünüyor . Ben sadece buton olarak sadece o 4*4 lük alanın görünmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim.
Buton boyutunu 4*4 yapın demeyin çünkü ne kadar ayarlarsam ayarlayayım mutlaka resmin kenarından gri olarak buton görünüyor. Butonlar tek tek image alanı yapmakta işime gelmiyor çünkü hem zahmetli hemde formun yüklenmesini geciktiriyor.
Bu butonunda labelın transparent özelliği bir davranışı yok mu? Bunu nasıl yapabilirim.
İstersen bir araştırma yap free olarak dağıtılan buton vardır ama benim bildiğim Raize componentlerinde bunun için süper butonlar var.Ama ücretli
http://www.raize.com istersen kendinde bak.Kolay gele
http://www.raize.com istersen kendinde bak.Kolay gele
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Bi kaç komponent baktım ama aradığımı bulamadım. Şöyle söyleyeyim butona bir ikon resim atcam ve buton iconun şeklini alcak. Veya ikonun dışında kalan buton kısımları görünmeyecek.
Örneğin : Geri Dönüşüm Kutusu gibi bir buton. Benim aradığım klasik buton anlayışından sıyrılmak.
Aslında olayı image olayı ile halledebiliyorum ama yüklenmeyi ağırlaştırıyor. Bir öneriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Örneğin : Geri Dönüşüm Kutusu gibi bir buton. Benim aradığım klasik buton anlayışından sıyrılmak.
Aslında olayı image olayı ile halledebiliyorum ama yüklenmeyi ağırlaştırıyor. Bir öneriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
Bunun için standart componentleri kullanamazsın. Ya da istediğin sonucu tam olarak elde edemezsin. Bunun için (hiç tavsiye etmem) hazır bir komponent bulabilirsin. Benim tercih edeceğim yöntem ise şu olurdu: İlk önce TWinControl'den bir nesne türetirdim. Ve Bu nesneme mouse click, down, up, vs.. olayları ile ilişkilendirirdim. Ardından Win32 Api'leri ile region yapısını öğrenirdim. Zaten region kullanımını öğrendikten sonra bunu componente uygulamak bir kaç komut işi. Özellikle efg's Delphi sitesinde bir kaç algoritma bulup inceleyebilirsin. Araştırman gerken şey, Bir bitmap resimden region'a çeviri yapan bir Bitmap To Region fonksiyonu ve bir de Region'dan componente çevirmeyi yapan bir Region To Component fonksiyonu.
button kullanma o zamanBitbtn üstündeki resim gözüksün ama butonun kendisi görülmesin

yanlış anlamadıysam
100'e yakın Bitbuton 4*4 lük bir resim
yani 40x40 lık bir image oluşturur
bu parçaları bir resim editörüyle birleştir tek bir image olarak yükle
imagın on click olayında mausun pozisyonuna göre gerekeni yaptır

Galiba ben derdimi tam olarak anlatamadım. Benim aradığım olay şu ;
Bitbtn'a bir resim atadık . örn: Geri Dönüşüm Kutusu ikonu.
Butonun yapısı dortgen bir yapı olduğu için, bu ikonu butonun üstüne atınca, resim dışında kalan buton alanı da görünüyor. Benim istediğim bu alan gözükmesin ya da başka bir deyişle buton, üstüne atanan resmin hacminle aynı olsun.
Bitbtn'a bir resim atadık . örn: Geri Dönüşüm Kutusu ikonu.
Butonun yapısı dortgen bir yapı olduğu için, bu ikonu butonun üstüne atınca, resim dışında kalan buton alanı da görünüyor. Benim istediğim bu alan gözükmesin ya da başka bir deyişle buton, üstüne atanan resmin hacminle aynı olsun.
s.a.
bir aralar jetbutton componenti vardı tam istediğin şeyi yapıyordu. ama en son delphi3 te gördüm. component sitelerini (ör.Torry) bi ara jetbutton diye belki yeni sürümü vardır.
ha bide coolbutton coolform mu öyle bişey vardı ama onu tam bilemiyorum.
kolay gelsin.
bir aralar jetbutton componenti vardı tam istediğin şeyi yapıyordu. ama en son delphi3 te gördüm. component sitelerini (ör.Torry) bi ara jetbutton diye belki yeni sürümü vardır.
ha bide coolbutton coolform mu öyle bişey vardı ama onu tam bilemiyorum.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
DevExpress'in Express ForumLibrary setinde picture button var tam olarak sizin istediginiz yapiyor sanirim.
Express ForumLibrary seti ucretsiz, kaynak kodlari da var incelersiniz.
http://www.devexpress.com/Downloads/VCL/ExForumLibrary/
Express ForumLibrary seti ucretsiz, kaynak kodlari da var incelersiniz.
http://www.devexpress.com/Downloads/VCL/ExForumLibrary/
- emrahkaraarslan
- Üye