husoeditle sql sorgu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
husoeditle sql sorgu
filtreleme yaparken veri tabanında currency olarak tanımlanmış olan fiyat verisini husoeditle giriş yaptırtarak sorgulamak istiyorum, bunu normal editlerle yaptım ama husoeditle başarmadm.
if edit4.text<>'' then sql:=sql+'and kat>= '+edit4.text; // <--aynı şeyi husoeditlede yapmak istiyorum
if edit5.text<>'' then sql:=sql+'and kat<= '+edit5.text;
if husoedit1.text<>'0,00YTL' then sql:=sql+ 'and IYAT>='+husoedit1.value(husoedit1.Text); //bu satır çalışmıyor.
ne yapabilirim. şimdiden teşekkürler..
if edit4.text<>'' then sql:=sql+'and kat>= '+edit4.text; // <--aynı şeyi husoeditlede yapmak istiyorum
if edit5.text<>'' then sql:=sql+'and kat<= '+edit5.text;
if husoedit1.text<>'0,00YTL' then sql:=sql+ 'and IYAT>='+husoedit1.value(husoedit1.Text); //bu satır çalışmıyor.
ne yapabilirim. şimdiden teşekkürler..
Bence karşılaştırmanı sayısal olarak yap daha kesin sonuç verecektir.
Kolay Gelsin...
Kod: Tümünü seç
if husoedit1.Value(husoedit1.Text) <> 0 then
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
kodu
if husoedit1.Text<>'0' then sql:=sql+ 'and FIYAT>='+husoedit1.Value(husoedit1.Text);
böyle yadığımda hiç çalışmıyor şu hatayı veriyor. bir uyuşmazlık söz konusu sql de yeniyim ve satırı bir türlü doğrultamadım
[Error] Unit2.pas(192): Incompatible types: 'String' and 'Double'
değiştirp şöyle yazıyorum çalışıyor ama bu seferde sorgula dediğimde şu hatayı veriyor
Invalid use of keyword
token: ,00
line number:1.
if husoedit1.Text<>'0' then sql:=sql+ 'and FIYAT>='+husoedit1.Value(husoedit1.Text);
böyle yadığımda hiç çalışmıyor şu hatayı veriyor. bir uyuşmazlık söz konusu sql de yeniyim ve satırı bir türlü doğrultamadım

[Error] Unit2.pas(192): Incompatible types: 'String' and 'Double'
değiştirp şöyle yazıyorum çalışıyor ama bu seferde sorgula dediğimde şu hatayı veriyor
Invalid use of keyword
1.Benim mesaja bak
2.HusoEdit Value Fonksiyonu Double bir değer döndürür double dönen bir değeride String bir değişkene atama yapmaya kalkarsan yazdığın hata mesajını alman doğaldır.
Kolay Gelsin...
2.HusoEdit Value Fonksiyonu Double bir değer döndürür double dönen bir değeride String bir değişkene atama yapmaya kalkarsan yazdığın hata mesajını alman doğaldır.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
if husoedit1.Value(husoedit1.Text) <>0 then sql:=sql+ 'and FIYAT>='+husoedit1.Text;
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
if husoedit1.Value(husoedit1.Text) <>0 then sql:=sql+ 'and FIYAT>='+husoedit1.Text;
satırını yazıyorum değer girmezsem problem çıkmıyor, girincede aynı hatayı veriyor.
Invalid use of keyword
if husoedit1.Value(husoedit1.Text) <>0 then
sql:=sql+ 'and FIYAT>='+FloatToStr(husoedit1.Value(HusoEdit1.Text));
Gazete manşetleri