cxGrid row sayisi nasil?, select count cok yavas
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
cxGrid row sayisi nasil?, select count cok yavas
merhaba
bir arama sorgum var ve select count ile acayyip yavasliyor sorgu
olay su verileri cok hizli cekebiliyorum ve liste halinde cxGrid e veriyorum fakat birde kac tane buldugumu gostermek istiyorum iste asil yavaslatan kisim bu kisim?
sizce ne yapmaliyim, sabahtan beri denemeler yapiyorum hizlanmadi
bir arama sorgum var ve select count ile acayyip yavasliyor sorgu
olay su verileri cok hizli cekebiliyorum ve liste halinde cxGrid e veriyorum fakat birde kac tane buldugumu gostermek istiyorum iste asil yavaslatan kisim bu kisim?
sizce ne yapmaliyim, sabahtan beri denemeler yapiyorum hizlanmadi
En son VooDoo tarafından 27 Haz 2005 03:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Bence verileri çektiğinin tablonun bağlı olduğu datasource'in onchange'ine
olarak denemeni tavsiye ederim...
Kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
Label1.Caption := Inttostr(Query1.RecordCount);
Kolay gelsin.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Eğer cxGrid kullanıyorsan ayrıyeten count almana gerek yok, cxGridin summary sini kullanabilirsin. Seçtiğin bir alana göre countunu alırsın, eğer grid harici bir yerde göstermek istiyorsan da
ile çekebilirsin.
Kod: Tümünü seç
TableView1.DataController.Summary.FooterSummaryValues
TableView.DataController.Summary.FooterSummaryValues[0]
tamam bunu yapcam da summary kismindan neyi count edecegini de ayarladim ama sonuc 0, bunun bir yolu olmali gride veri yukleniyor kac veri yuklendi gostermem gerekir
sql ile yaparsam arama isleminden sonra epey yavasliyor,
yardimci olacak yokmudur?
tamam bunu yapcam da summary kismindan neyi count edecegini de ayarladim ama sonuc 0, bunun bir yolu olmali gride veri yukleniyor kac veri yuklendi gostermem gerekir
sql ile yaparsam arama isleminden sonra epey yavasliyor,
yardimci olacak yokmudur?
yaptim olmadi ayrica GridMode bende True boyle olunca da sanirim toplam sayi almak imkansiz oluyor, yaniliyorsam duzeltiniz lutfen
GridMode false olunca da tum veriyi getirmeye calisiyor true olmasi da bulunan ilk 50 kaydi sanirim getirdigi icin hizli gorunuyor,
select count yapmam da feci yavaslatiyor nasil halledecegim bilemiyorum
GridMode false olunca da tum veriyi getirmeye calisiyor true olmasi da bulunan ilk 50 kaydi sanirim getirdigi icin hizli gorunuyor,
select count yapmam da feci yavaslatiyor nasil halledecegim bilemiyorum
Şunlar işini görebilir:
cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.RowCount; //Row sayısı (Kayıt sayısı ile aynı olmayabilir)
cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.RecordCount; //Kayıt sayısı
cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.FilteredRecordCount; //Filtrelenmiş kayıt sayısı
cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.FocusedRowIndex; //Aktif Kaydın Row indeksi
İyi çalışmalar.
cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.RowCount; //Row sayısı (Kayıt sayısı ile aynı olmayabilir)
cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.RecordCount; //Kayıt sayısı
cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.FilteredRecordCount; //Filtrelenmiş kayıt sayısı
cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.FocusedRowIndex; //Aktif Kaydın Row indeksi
İyi çalışmalar.