Klasöre Týklayýnca Ýçindeki Program Otomatik Olarak Çalýþsýn
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Klasöre Týklayýnca Ýçindeki Program Otomatik Olarak Çalýþsýn
bunu nasýl yapabilirim bir kod veya function varmýdýr.Hani þu cd'lerde olan autorun.inf dosyasýndaki gibi yapmak istiyorum
dosya uzantılarına bakarsın şarta uyan varsa ShellExecute ile çalıştırabilirsin.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
mesala klasörü açtın içindeki dosya isimlerini bir tane listbox a ata ardından döngü ile tara şartına uyan dosyayı open yap.
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
- ozkanagiral
- Üye
- İletişim:
Evet bunu yapmak mümkün, öncelikle programın sistem açılışında yüklenmeli görünür modda olmasa da bellekte olmalı, sonra windows olaylarını biliyorsun onları takip etmelisin bunun için WinSight32 delphi ile gelen uygulamayı incelemek isteyebilirsin, sonra klasörün içinde birden fazla exe olsa bile bellekteki programından
benzeri bir yolla ve hemen ardından kendi exe 'ni görünür yada bir işlem için çalışır yapabilirsin, zaten programın bellekte olduğu için doğru klasör karşılaştırması yapabilirsin.
ikinci olarak aklıma gelen şu anda iki uygulamaya bölmen, birini benim klasörmü uygulaması bellekte olan ve yine birden fazla exe varsa bile vb. bir yolla doğrular ve ana uygulamayı açarsın, diğerinide işlem yapan ana uygulama olarak yapabilirsin.
Kolay Gelsin
Kod: Tümünü seç
TabloYolu := ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'Data\';
ikinci olarak aklıma gelen şu anda iki uygulamaya bölmen, birini benim klasörmü uygulaması bellekte olan ve yine birden fazla exe varsa bile
Kod: Tümünü seç
FileExists()
Kolay Gelsin