Merhabalar ustalarım,
soruma gelince...çalışmamda program açılışında kullanılan kullanıcıların gerçek adı, kullanıcı adı ve şifresini girdiği bir formum var burada sifrenin girildiği dbedit in paswordchar özelliğini * yaparak gizlenmesini sağladım fakat form üzerinde dbgrid de bulunduğundan ve bu grid üzerinde sifre alanıda göründüğünden buraya * olayını uygulayamadım.
belki diyeceksiniz dbgridi koyma veya sifre alanını gösterme. evet olabilir fakat öğrenme açısından yapmak istiyorum.
dbgrid eventinde değişik yerlerde aşağıdaki kodu kullandım
dbgrid1.datasoruce.dataset.fieldbyname('SIFRE').editmask:='*';
fakat muvaffak olamadım. oncollenter eventinde işe yaradı fakat ilk açılışta şifreler göründü gride tıklayınca şifreler * şekline döndü buda işimi görmedi.
diğer eventlerde ise ya tek * işareti gösterdi yada * işareti gösterdiği gibi kaydırma çubuğu kafayı yemiş bir şekildre ileri geri gidip gelmeye başladı.
datasetin sifre alanı eventinde editmask özelliğini * yapınca bu sifre alanı tek * simgeli olarak görünüyor. fakat sifre alanı 10 karakter uzunluğunda kişi bunu isterse 1-10 arası yazabilir.edit maska 10 * koyunca da hep on simgeli görünüyor.
kullandığım delphi sürümü 7 ent.
vt ise firebird 1,5
kolaylıklar diliyorum.
dbgrid te bulunan alanı * şeklinde gösterme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
dbgrid te bulunan alanı * şeklinde gösterme
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

merhaba,
ustam filed in bu özelliklerini yapmıştım. Editmask özelliğine field alan uzunluğu kadar * işaretini koydum ve oldu fakat field uzunluğu 10 karakter, şifresini giren şahıs 6 karakter girince yine 10 karakter gösteriyordu. şifreyi saklamak ve yanıltmak adına güzel bişi ama hani daha değişik ve yapılabilen bi yolu varsa öğrenmek amacı ile sormuştum.
teşekkür ederim ve kolaylıklar dilerim
ustam filed in bu özelliklerini yapmıştım. Editmask özelliğine field alan uzunluğu kadar * işaretini koydum ve oldu fakat field uzunluğu 10 karakter, şifresini giren şahıs 6 karakter girince yine 10 karakter gösteriyordu. şifreyi saklamak ve yanıltmak adına güzel bişi ama hani daha değişik ve yapılabilen bi yolu varsa öğrenmek amacı ile sormuştum.
teşekkür ederim ve kolaylıklar dilerim
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.