Firebirde insert ile bir veriyi tabloya gönderdikten sonra ne EMS Interbase MAnagerda ne de kendi programımda göremiyorum. Tekrar EMS başlattığımda yada programımı complie ettiğimde veriyi göre biliyorum.
Kullanıdığım Sürüm Firebird 1.5 kullandığım yazılım aracı borland c builder 6 bağlantı compenenti ise ınterbase nin kendi compenenti..
FireBird deinsert ten sonra sellect yapıldığında
- kadirkurtoglu
- Üye
Birde bir şeyi açıklamayı unutmuşum iki farklı transaction kullanıyorum 1. sinden insert ediyorum diğeri yolluylada select ediyorum. İnsert ettiğim transaction->commit(); diyerek commit etti. Select yaptığım transaction nın çağırdığım menü itemına transaction->commit(); dememe rağmen herhangi bir değişiklik olmadı.
Bu arada dataseti close ve open yapmam da bir değişiklik getirmedi açıkcası. sadece bağlantı tuşum sayesinde server şifre kullnaıcı adını tekrar girdiğimde sonuçları göre biliyorum çok garip...
Bu arada dataseti close ve open yapmam da bir değişiklik getirmedi açıkcası. sadece bağlantı tuşum sayesinde server şifre kullnaıcı adını tekrar girdiğimde sonuçları göre biliyorum çok garip...
merhaba;
yerine
kullanmalısın.
** Çünkü bildiğim kadarıyla sade commit,Transaction'i kapatıyor ve bir daha başlatman gerekiyor.
** Ayrıca TDatabase 'in LoginPrompt=False yapmalısın,sürekli şifre çıkmaması için
**
** Tek Transaction niye kullanmıyorsun,gördüğüm kadarıyla iki Transaction kullanmana gerek yok.
iyi günler...
Kod: Tümünü seç
Transaction->commit();
Transaction->CommitRetaining;
** Çünkü bildiğim kadarıyla sade commit,Transaction'i kapatıyor ve bir daha başlatman gerekiyor.
** Ayrıca TDatabase 'in LoginPrompt=False yapmalısın,sürekli şifre çıkmaması için
**
Birde bir şeyi açıklamayı unutmuşum iki farklı transaction kullanıyorum 1. sinden insert ediyorum diğeri yolluylada select ediyorum.
iyi günler...
Zaten transactionsa commit dedikten sonra tekrardan active duruma getiriyordum. Fakat sonuç yine aynı.Uğur1982 yazdı: ** Çünkü bildiğim kadarıyla sade commit,Transaction'i kapatıyor ve bir daha başlatman gerekiyor.
Sorunu şu şekilde çözdüm kullanacağım DB yi (bu arada gene bir salaklık yapıp iki tane db açtım) tamamen of yapıyorum yani bağlantısını koparıyorum. tabi bu arada transactionları queryleri de deactive yapıyorum sonra tekrardan sırasıyla açıyorum. Bu şekilde tekrardan bağlanmışoluyor sanki programı tekrar kapatıp açmış gibi oluyor.
trancation lar zaten TACommitRetaining de Default Actions parametrelerinde.