isminde Export edilecek dosya uzantısı bellirtilmiş.
Denemelerim Sırasında PDF'ye Export edilirken Türkçe Karakter Sorunun olduğunu gördüm.
XML'ye Exportta ise "index Out Of Bounds" Hatası Aldım. Bunları Çözdüğüm Zaman Eklerim.
Bilen Arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.
Export işlemi kısaca şu şekilde olur.
Kod: Tümünü seç
frxReport1.LoadFromFile('Rapor Dosyasının Adı Ve Ve Yolu');
frxReport1.PrepareReport(false);
frxReport1.Export(frxHTMLExport1);
Kod: Tümünü seç
frxReport1.PrepareReport(false);
Dosyasının Bağlı Bulunduğu Tablodaki Verileri Fastreporta Yüklüyor. Dikkat Ettiyseniz
Raporu önizleme yapınca Bir Süre Verilerin Rapoera atılmasını Bekliyoruz. Kullanıcının Bunu görmesni istemiyorsanız önzleme yapmadan öncede bu komutu kullanabilirsiniz. burada kullanımı zorunludur.
frxHTMLExport1 > Yerine ise Export işlemini gerçekleştirecek Export bileşenin ismini yazıyoruz. ben html'ye Export ettiğim için frxHTMLExport1 bileşenini Kullandım.
BAZI ÖZELLİKLERİ
showProgress > Export işleminde ProgresBar Gösterir.
ShowDialog > Export Etmeden önce Kullanıcıya Export işlemleri Sırasında Çeşitli Seçenekler Sunar. Bu pencerenin gösterilmesini istemiyorsanız "False" Yapın.
OpenAfterExport > Export işlemi Tamamlaınca Export Edilen Sayfayı Açar.
MultiPage > Raporunuz birden fazla sayfa tutuyorsa "True" yapmalısınız.
Navigator > MultiPage özelliği "True" ise Sayfalar arasında Dolaşabilmek için "True" yapın.
FileName > Export edilecek raporun Export ettikten sonra dosyaya verilecek isim. Yol Belirtilmezse Exenin yanına kaydeder. dosya ismi ile beraber Uzantısıda yazılmalıdır. Export Komutu verilmeden Dosya ismi belirtilmelidir.
ExportStyle > Raporda Kullandığınız Stillerle beraber Export eder. Renk,Boyut vb.
ExportPictures > Resimleride Export eder