program da sorun

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
_yILDIZLAR

program da sorun

Mesaj gönderen _yILDIZLAR »

rooterli muhasebe programi yazdim fakat bi sorunum var windows icinden static ip nerden alirim simdiden tskler
En son _yILDIZLAR tarafından 15 Tem 2005 03:28 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
statick İp windows içinden alamazsın sanırım fakat http://www.showmyip.com dan alabilirsin
kolay gelsin
nkyek
Üye

Mesaj gönderen nkyek »

yanlış hatırlamıyorsam forumda bir yerde ip yi almanı sağlayacak delphi kodu var
En hayırlınız İnsanlara faydalı olanlarınızdır (hs)
Kullanıcı avatarı
Hancet
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Hancet »

Selman Abi'nin dedigi gibi windows içinden alamazsın. öyle bir sey yok sanırım. Ama aşağıdaki adresteki kodları incelersen sana yol gösterici olabilir.

viewtopic.php?t=5797&highlight=statik

Kolay gelsin
Varmı Beni İçinizde Tanıyan?
Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim
Kalmasada Şöhretimi Duymayan,
Kimliğimi Tarif etmek zor Benim.
Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da,
Görünmezim cismim de yok, resmim de,
Dil üzmezim, tek hece var ismimde,
Barınağım Delphi denen yer Benim..!
_yILDIZLAR

arkadaslar roturli muhasabe programinda localhosttan baglantiyi cekiyorum fakat static ip ten baglanti cekemiyorum program calismiyor static ipten baglantiyi nasil cekerim anlatmak istedigim olay bu yani
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba ,
:ara port forwarding
kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
_yILDIZLAR

arkadasim o sekilde arama yaptim fakay istedigim seyi bulamadim ya dedigim gibi rooterli muhasebe programi hazir fakat local ip de calisiyor staticipe gelince baglanti kuramiyorum bunu nasil halledecem bi fikri olan yada ornek kod yazabilecek arkadas varsa sevinirim iyi gunler
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

router içinden local ıp ne port forwarding işlemi yapmalısın, port forwarding şeklinde arama yaptığında bu işi nasıl yapacağına dair ip uçları bulabilirsin.
yapmak istediğin uzaktaki bir bilgisayardan router arkasındaki bir bilgisayardaki programa bağlanmak işte bunun için port forwarding işlemi yapmalısın.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
_yILDIZLAR

hocam cok tskler ederim peki port forwading yani yonlendirmeyi yaptigimi vakit localip yonlendirdigim vakit static ipten baglanti cekebilecekmiim onemli olan yani 81.215 ile baslayan p den baglanti kurmak ok
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhaba. anladığım kadarıyla bir programın var. ve sen bu programı yerel ağ ortamında değilde static ip üzerinden çalıştırmak istiyorsun. bunun için static ip alman gerekiyor.

http://www.telekom.gov.tr/webtech/defau ... yfa_id=317

bu adreste static ip ile ilgili bilgi ve ücret tarifesi var. önce satatic ip al sonra bu aldığın static ip yi modemin wan settings ayarlarına gir oraya yaz. sonrası sana kalıyor... kolay gelsin.....
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Merhaba portforward ın yaptığı şey,
8 1.213.xxx.xxx nolu IP yi rouer in bağlı buounduğu netowrkteki yerel bir adrese örn 10.0.0.13 e yönlerdirdiğinde
dışarıdan 81.213.xxx ıpsi ne bağlanmakı istediğinde direk networkteki 10.0.0.13 ıp li makinaya bağlantı kurulacaktır tabi portlarıda ayarlmaalısın hangi porttan hangi porta gibi.
http://www.portforward.com da herşeyi bulabilirsin
kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
_yILDIZLAR

bu olayı delphiye uyarlayabilirmiyiz.
protu sabit ip ye yönlendirme işleminde ip nin değişmesi durumunun kontrolünü nasıl sağlarız

delphi kodlamasını yazarsanız sevinirim
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

merhaba ,
olayın delphiyle ilgilisi yok,
IP nizi TT ye başvurda bulunup sabitleyebilirsiniz,
yada mesela http://www.no-ip.com gibi bir adresten ücretsiz DNS hizmetin den yaralanıp IP yerine domain kullanırsınız ve IP niz dğiştikçe bu servisten güncellersiniz. ama IP yi sabitlemek en zahmetsiz olanıdır.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
_yILDIZLAR

babacan demek istedigini anladimda ben bunu delphi kodlari ile yapmak istiyorum delphi programi ile yazacam cunku ok onun icin yonlendirme kodlari lazim