SQL Servera bağlanıyorum Adoquery açılırken bilinmeyen hata

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
yazicih
Üye

SQL Servera bağlanıyorum Adoquery açılırken bilinmeyen hata

Mesaj gönderen yazicih »

S.A
ADOcoonectionu connectionstiringini belirledikten adoconnecitionumu açıyorum bir problem yok. ardından bir adoquery açmaya çalıştığımda şöyle bir hata veriyor. 'Project iplik.exe raised exception class EOleexception with message 'Bilinmeyen bir hata oluştu'. Procces stoped. Use step or run continue' ardından f9 a bastığımda program gec de olsa açılıyor. exeyi çalıştırınca da hiç hata vermiyor ama program cok yavas çalışıyor. Bu problem neden olabilir?
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

a.s.
exe dosyasını sil ve programı tekrar çalıştır. exe tekrar derlensin. yanlış hatırlamıyorsam exe de bir problem var. yavaş çalışması da bu sebebten olabilir. dediğim gibi exe yi silip tekrar run yap sonra exe yi tekrar dene kolay gelsin...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
yazicih
Üye

Mesaj gönderen yazicih »

Denedim ama olmadı malesef:(
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

Try Except ile hatanin nerede oldugunu görebilirsin...

project in unit ine gir ve Application.Create bölümlerini bi kontrol et. Create sirasi uygunsuz olabilir.

Söyle ki, Connection'un oldugu form Query nin oldugu bölümden sonra create ediliyor ise ve query nin oldugu form create edildikten sonra hemen sorgu yapiyorsa hata verebilir. cünkü o sira query nin connection komponenti henüz create edilmemis tir... exe daha sonradan calisiyor diyeceksin, hata es gecildikten sonra her iki form ve icerisindeki her iki komponent te create edilmis oluyor. ve query sorgulama yaptiginda gerekli connection'u buluyor...

yalnizca bir tahmin...
kıdemsiz üye
ertug
Üye

Mesaj gönderen ertug »

Bu hatanın %90ı "lookup field" kullanmaktan kaynaklanıyor. Lookup alanları seçip "object inspector"dan "LookupCache" özelliğini "True" yapınız. Hata muhtemelen düzelecektir.

Düzelmiyorsa da çok umursamayınız, zira hata uygulama içerisinde yakalanıyor ve kullanıcıya gösterilmiyor.

Kolay gelsin.
yazicih
Üye

Mesaj gönderen yazicih »

Malesef onlar da olmadı. Umursamayacağım ama program çok yavaş çalışıyor ve sebebenin bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu arada lookup fieldım yok zaten lookup edit var component olarak sadece
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhaba. yavaş çalışmasının mutlak bir nedeni vardır. bu sql kodlarında veya yanlış bir döngüden kaynaklanabilir. vs. kod gönderirsen arkaşalar kod a göre cevap yazarlar.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome