WebBrowseru EMail Olarak Yollamak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

WebBrowseru EMail Olarak Yollamak

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Merhaba,

Arama yaptım ama bulamadım, :oops: Yapılan İşin Sıralaması Şu Şekilde Olmak Zorunda ;

C:\HTML\ Klasörüne Kaydettiğim Site Sayfasını Webbrowser aldıktan sonra bu webbrowserda bulunan örneği nasıl mail atabilirim...

Şu şekilde denedim C:\HTML Klasöründe kayıtlı bulunan Htm dosyasını idmessage1.body.add('C:\HTML\Deneme.Htm'); komutu mail atabiliyorum ancak hem resimler alıcı tarafından gözükmüyor hemde linkler çalışmıyor, gözükmemesi normal ama bunu bir şekilde alıcı tarafından gözükmesi lazım, lütfen yardımmmm ....

Tabii başka bir yolu varsa o da olur .... :D

Saygılarımla,

Ender ARSLANTÜRK
MSN: Ender_Arslanturk@hotmail.com
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Merhaba.
Sayfayı nasıl kaydettiğinizi yazmadan birşey söylemek güç ama örneğin bunu ie ile yaptığınızda sayfayı kaydettiğiniz pathe bir de klasör açar aynı isimde ve orada resimleri vs.görebilirsiniz.Kaydetmekten kastınız sadece html kodları ise bahsettiğiniz işlem için html kodları içinde belirtilen resimleri vs. de belirleyip, ayrıca download ettirmeniz gereklidir..
Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Merhaba, Ben Sorumu çok kişiye danıştım ama arada profesyonel olarak gördüğüm arkadaşlar bile tam netice veremedi , o zaman şöyle şekillendirim..... :D internette yayınlanan bir sayfayı email olarak nasıl yollayabilirim..... :?:
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

ender_arslanturk yazdı:Merhaba, Ben Sorumu çok kişiye danıştım ama arada profesyonel olarak gördüğüm arkadaşlar bile tam netice veremedi
Herkesin ilgi ve uzman olduğu alan farklıdır-farklı olabilir, bu konuda duyarlı olmak gerek sanırım..

Yapmak istediğiniz tam olarak, örneğin bu sayfayı hdd ye copy etmek ve abakinden mail atmak..çevrimdışı olarak görüntüleyebilmek (mi?)..
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Outlook'da yeni bir mesaj açıp içine bir web sayfası kopyalayıp yapıştır. Daha sonra Save as deyip nasıl HTML'i düzenlediğine bak.

Resimleri de attachment olarak postaya eklemen ve HTML kodunu da bu attachment ları görecek şekilde düzenlemen gerek.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Merhaba,

Email gönderme işlemini şu şekilde yaptım....

Mesela;

http://www.avantajyazilim.com adresine girdim, buradan menüden dosya--->gönder--->EPosta ile sayfa ve açılan outlook iletisini farklı kaydet diyerek index.htm olarak kaydettim. :D Bu Htm Dosyasının içeriğindeki resimleri netten alıyor dolayısı ile alıcı tarafından ( eğer resim engelleme yok ise ) resimler net bir şekilde görünmüş olabiliyor.... Ayrıca İletiyi Kaydettiğimde Sadece Htm oluşmuş oluyor...

Yardımlarınız için teşekkürler,

Saygılarımla,
Ender ARSLANTÜRK
Msn :D ender_arslanturk@hotmail.com