-
Öncelikle konu başlığını "Web Server Application oluşturma hk." diye değiştir. Konu başlığından içerik hakkında fikir edinilmelidir.
- Örnek var bir kaç tane ama öyle örnek kodlarla yapabileceğin bir şey değil. Ben sana daha güzelini yapıcam. Resimlerle adım adım göstermeye çalışıcam. Böyle daha kolay kavrarsın.
1. Önce yeni bir proje oluşturacaksın. Proje tipi olarak
Other seçeceksin.
2.
New sayfasındaki en altta bulacağın
Web Server Application seçeceksin.
3. Açılan sayfada aşağıdaki gibi bir seçenek penceresi ile karşılaşacaksın. ilki DLL için bunu seç.
4. Actions'u açtığında çıkan pencereye her eklediğin Action, Web'den gelen çağrı ile tetiklenecek birer event gibi düşünebilirsin. Bunları farklılaştıran şey daha altta
Object Inspector'de göreceğin (5 nolu adım) path girişidir.
5. Object Inspector'de seçtiğin bu Actiona ait property'leri görüyorsun. Burada Path yazan yere yazacağın kelime senin WebServisinin sanal yolu olacak. Şöyle ki mesela
http://www.blabla.com/deneme.dll/arman dediğinde
arman isimli path çalışır.
6. Kod aşağıdaki gibi bu Action'un OnAction eventine girilirse ilgili HTML üretilerek response edilir.Çağrı yapan ekranda bu cevap HTML görüntülenir.
- Resimlerde sırasıyla göreceğin işlemler sonucu bir DLL oluşacak. Bunu WebServer'a koyduğunda ve çağrı yaptığında ekrana
Muharrem gelecek. Örnek bu.
- Yani kısaca
request web'den gelen istekler,
response ise senin cevabın oluyor.
- Bilgi birikimin konusunda fikrim olmadığından mümkün olduğunca basite indirgemeye çalıştım.
- Şimdi kendine bir
WebSayac projesi yapma sözü ver ve bunu hayata geçir. Sonunda dilediğin herşeyi yapabilir kabiliyete erişirsin.
- İyi bayramlar...