Arkadaşlar Merhaba;
Free Report kullanıyorum.Sayısal bir alanım var ve o alan X den büyükse Yeşil renkte (Yada herhangi bir başka işaret başına yıldız koymak gibi) eğer X den küçükse Kırmızı (Yada herhangi bir başka işaret başına # koymak gibi).Arama yaptım ama pek aydınlatıcı bilgiye sahip olamadım.Acaba böyle birşey yapılabilirmi?
Teşekkürler.
Free Reportta Şarta Bağlı Renklendirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphi içinden aşağıdaki gibi yapabilirsin;
viewtopic.php?t=11621
Diğer türlü rapor içerisine yazacağın script-pascal ile gerekli müdahaleyi yapabilirsin. Aşağıdaki diğer bağlantılar da işine yarayacaktır Wink
viewtopic.php?t=13291
viewtopic.php?t=11943
viewtopic.php?t=11621
Diğer türlü rapor içerisine yazacağın script-pascal ile gerekli müdahaleyi yapabilirsin. Aşağıdaki diğer bağlantılar da işine yarayacaktır Wink
viewtopic.php?t=13291
viewtopic.php?t=11943
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Recep abi teşekkür ederim.O linklwei zaten arama yaptığımda görmüştüm ama onlar fast report için yazılmış.Free reporta uyarlayamadım.Mesela o kodları hangi olaya yazıcam , yada rapor nesnesi dizayn ederken kullandıığımız memoların script bölümlerine mi yazıcaz.Mesela script bölümünee denedim olmadı.FrReport nesnesinin Userfunction olayına yazmaya çalıştım ama bu seferde raporun içindeki nesnelere ulaşamadım.
Linklerde verilen FindObjectName özelliğini kullanmayı denedim ama olmadı.

Linklerde verilen FindObjectName özelliğini kullanmayı denedim ama olmadı.

Muhtemelen çözmüşsündür. Yazalım yine de,
Designer'da renklendirmek istediğin alan üzerine gelip toolbardaki "Highlight Attributes" düğmesine basmalısın. Bold, Italic vs nin yanındaki, sarıya boyayan fırça resmi.
Açılan pencerede Condition bölümüne Alan ismin > 4500 veya başka bir condition yazıp, rengini seçeceksin.
Designer'da renklendirmek istediğin alan üzerine gelip toolbardaki "Highlight Attributes" düğmesine basmalısın. Bold, Italic vs nin yanındaki, sarıya boyayan fırça resmi.
Açılan pencerede Condition bölümüne Alan ismin > 4500 veya başka bir condition yazıp, rengini seçeceksin.