Free Reportta Şarta Bağlı Renklendirme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Free Reportta Şarta Bağlı Renklendirme

Mesaj gönderen NewMember »

Arkadaşlar Merhaba;
Free Report kullanıyorum.Sayısal bir alanım var ve o alan X den büyükse Yeşil renkte (Yada herhangi bir başka işaret başına yıldız koymak gibi) eğer X den küçükse Kırmızı (Yada herhangi bir başka işaret başına # koymak gibi).Arama yaptım ama pek aydınlatıcı bilgiye sahip olamadım.Acaba böyle birşey yapılabilirmi?

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Delphi içinden aşağıdaki gibi yapabilirsin;
viewtopic.php?t=11621

Diğer türlü rapor içerisine yazacağın script-pascal ile gerekli müdahaleyi yapabilirsin. Aşağıdaki diğer bağlantılar da işine yarayacaktır Wink
viewtopic.php?t=13291
viewtopic.php?t=11943
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Recep abi teşekkür ederim.O linklwei zaten arama yaptığımda görmüştüm ama onlar fast report için yazılmış.Free reporta uyarlayamadım.Mesela o kodları hangi olaya yazıcam , yada rapor nesnesi dizayn ederken kullandıığımız memoların script bölümlerine mi yazıcaz.Mesela script bölümünee denedim olmadı.FrReport nesnesinin Userfunction olayına yazmaya çalıştım ama bu seferde raporun içindeki nesnelere ulaşamadım.

Linklerde verilen FindObjectName özelliğini kullanmayı denedim ama olmadı. :( :( :(
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Muhtemelen çözmüşsündür. Yazalım yine de,

Designer'da renklendirmek istediğin alan üzerine gelip toolbardaki "Highlight Attributes" düğmesine basmalısın. Bold, Italic vs nin yanındaki, sarıya boyayan fırça resmi.

Açılan pencerede Condition bölümüne Alan ismin > 4500 veya başka bir condition yazıp, rengini seçeceksin.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Bundan vazgeçmiştim.En kısa zamanda deneyip cevabını yazıcam.
İlginize teşekkürler. :oops: