S.a. Arkadaşlar ben bi tablo içerisinde random(query1.recordcount) ile
bi kayıt numarası buluyorum peki bu kayıt nosunu nasıl bulucam...yani elime bir numara geçiyor bu numaranın tablodaki hangi kayda geldiğini nasıl bilicem... Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
random da kayıt nosu bulma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sabanakman
- Kıdemli Üye
selam hangi veritabanını kullanıyorsun?
99999 kayıtda bu işlemi yapıyorum demişsin bu rakam fixmi.yani kayıt sayısı hep 99999 mu.eğer öyle ise
random(99999) bulup sonucu bir değişkene yaz.
daha sonra..
select * from tablo where RECNO=degiskenadı
gibi bir sorguyla işlemi yap.bence daha hızlı olur.tabi denemedim bilemem.
99999 kayıtda bu işlemi yapıyorum demişsin bu rakam fixmi.yani kayıt sayısı hep 99999 mu.eğer öyle ise
random(99999) bulup sonucu bir değişkene yaz.
daha sonra..
select * from tablo where RECNO=degiskenadı
gibi bir sorguyla işlemi yap.bence daha hızlı olur.tabi denemedim bilemem.
S.A. hocam 1 ile 99999 arasında bi kayıt bluyorum ve bulduğum random kaydı her esferinde aynı tabloda durum die bir alan var K yapıyorum yani kapalı açık olanlarda A yani her seferinde açık olanlardan bir numara geliyor ve ben bu noyu kullanıp kapatıyorum o numarayı yanlız. SELECT * FROM TABLO WHERE RECNO=değişken RECNO DİE Bİ ALAN OLMASI LAZIM...ÖLE Bİ ALAN YOK BENDE...alan olmadan record numarasına göre nasıl kaydı bulacam...zaten bunu istiyorum...MSSQL kullanıyorum...
Kardeş iyide random dediğin şey sana float tşipte 0 ile racoord count arasında bir sayı veriyor. bunun kayıt no ilan filan bir alakası yok. yapacağın şey yeniş biralan tanımla id gibi. integer olsun. identity olarak tanımla ve automatic artışlı olsun. sql bunu otomatik yapıyor. sonra select * from tablom where id=1 gibi birşeyle konumlan gitsin. yaptığın işlemin bana çok karışık gibi geldi.delphist yazdı:S.A. hocam 1 ile 99999 arasında bi kayıt bluyorum ve bulduğum random kaydı her esferinde aynı tabloda durum die bir alan var K yapıyorum yani kapalı açık olanlarda A yani her seferinde açık olanlardan bir numara geliyor ve ben bu noyu kullanıp kapatıyorum o numarayı yanlız. SELECT * FROM TABLO WHERE RECNO=değişken RECNO DİE Bİ ALAN OLMASI LAZIM...ÖLE Bİ ALAN YOK BENDE...alan olmadan record numarasına göre nasıl kaydı bulacam...zaten bunu istiyorum...MSSQL kullanıyorum...