random da kayıt nosu bulma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

random da kayıt nosu bulma

Mesaj gönderen delphist »

S.a. Arkadaşlar ben bi tablo içerisinde random(query1.recordcount) ile
bi kayıt numarası buluyorum peki bu kayıt nosunu nasıl bulucam...yani elime bir numara geçiyor bu numaranın tablodaki hangi kayda geldiğini nasıl bilicem... Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

İyi günler; Hangi kayıtta olursan ol bulduğun nolu kayda konumlanmak için Tablo.MoveBy(GidilecekKayitNo-Tablo.RecNo); yazarsan o kayda gidersin. Galiba bu soru böyle bir problem için soruldu. Kolay Gelsin.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

s.a. hocam değerli cevabın için çok teşekkür ederim ama bir problemimiz var. ben 99999 kayıt arasında bu işlemi yapıyorum inanılmaz yavaş...:( başka bi yolu yok mu bunun sql ile falan yapılacak..
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

selam hangi veritabanını kullanıyorsun?

99999 kayıtda bu işlemi yapıyorum demişsin bu rakam fixmi.yani kayıt sayısı hep 99999 mu.eğer öyle ise
random(99999) bulup sonucu bir değişkene yaz.
daha sonra..
select * from tablo where RECNO=degiskenadı

gibi bir sorguyla işlemi yap.bence daha hızlı olur.tabi denemedim bilemem.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

S.A. hocam 1 ile 99999 arasında bi kayıt bluyorum ve bulduğum random kaydı her esferinde aynı tabloda durum die bir alan var K yapıyorum yani kapalı açık olanlarda A yani her seferinde açık olanlardan bir numara geliyor ve ben bu noyu kullanıp kapatıyorum o numarayı yanlız. SELECT * FROM TABLO WHERE RECNO=değişken RECNO DİE Bİ ALAN OLMASI LAZIM...ÖLE Bİ ALAN YOK BENDE...alan olmadan record numarasına göre nasıl kaydı bulacam...zaten bunu istiyorum...MSSQL kullanıyorum...
ikut

Mesaj gönderen ikut »

delphist yazdı:S.A. hocam 1 ile 99999 arasında bi kayıt bluyorum ve bulduğum random kaydı her esferinde aynı tabloda durum die bir alan var K yapıyorum yani kapalı açık olanlarda A yani her seferinde açık olanlardan bir numara geliyor ve ben bu noyu kullanıp kapatıyorum o numarayı yanlız. SELECT * FROM TABLO WHERE RECNO=değişken RECNO DİE Bİ ALAN OLMASI LAZIM...ÖLE Bİ ALAN YOK BENDE...alan olmadan record numarasına göre nasıl kaydı bulacam...zaten bunu istiyorum...MSSQL kullanıyorum...
Kardeş iyide random dediğin şey sana float tşipte 0 ile racoord count arasında bir sayı veriyor. bunun kayıt no ilan filan bir alakası yok. yapacağın şey yeniş biralan tanımla id gibi. integer olsun. identity olarak tanımla ve automatic artışlı olsun. sql bunu otomatik yapıyor. sonra select * from tablom where id=1 gibi birşeyle konumlan gitsin. yaptığın işlemin bana çok karışık gibi geldi.