Öncelikle S.a
Indy Socketlerini kullanarak Server/Client uygulaması ile mesaj trasferi yapıyorum. Fakat Indy Client socket'in olduğu program kitleniyor mesaj alımı başladığı anda. Kafayı yicek pozisyona geldim 2 gündür uğraşıyorum. Indy'nin Freeze kompenentinide kullandım ama fayda yok. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Selametle...
Indy Server/Client - Client'in Kitlenmesi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Selam,
Kilitlenmeden kasıt programın veri iletişimi bitene kadar tepki verememesi ise bunun çözümü basit. Bir thread hazırlayın ve iletişimi bu thread içinden yaptırın. Küçük bir uyarı : Indy bileşenlerini de bu thread içinde create etmeniz gerekiyor, aksi takdirde düzensiz hatalar alabilirsiniz ya da kilitlenmeyi düzeltemezsiniz.
Thread kullanımı ile ilgili forumda yeterince örnek bulabilirsiniz.
Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
Kilitlenmeden kasıt programın veri iletişimi bitene kadar tepki verememesi ise bunun çözümü basit. Bir thread hazırlayın ve iletişimi bu thread içinden yaptırın. Küçük bir uyarı : Indy bileşenlerini de bu thread içinde create etmeniz gerekiyor, aksi takdirde düzensiz hatalar alabilirsiniz ya da kilitlenmeyi düzeltemezsiniz.
Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
Çok teşekkür ederim kardeşim hemen inceliyorum. Sağolasın.Opt2000 yazdı:Selam,
Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
Allah Razı Olsun Selametle....