Indy Server/Client - Client'in Kitlenmesi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
slkema
Üye

Indy Server/Client - Client'in Kitlenmesi

Mesaj gönderen slkema »

Öncelikle S.a

Indy Socketlerini kullanarak Server/Client uygulaması ile mesaj trasferi yapıyorum. Fakat Indy Client socket'in olduğu program kitleniyor mesaj alımı başladığı anda. Kafayı yicek pozisyona geldim 2 gündür uğraşıyorum. Indy'nin Freeze kompenentinide kullandım ama fayda yok. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Selametle...
slkema
Üye

Mesaj gönderen slkema »

Arkadaşlar olumsuz da olsa bi cevap verin bi öneri veya fikir sunun lütfen. Aynı şekilde ClientSocket ve ServerSocket le de yapabilirmiyim bu işi kolay bir şekilde ?
Kullanıcı avatarı
Opt2000
Üye

Mesaj gönderen Opt2000 »

Selam,

Kilitlenmeden kasıt programın veri iletişimi bitene kadar tepki verememesi ise bunun çözümü basit. Bir thread hazırlayın ve iletişimi bu thread içinden yaptırın. Küçük bir uyarı : Indy bileşenlerini de bu thread içinde create etmeniz gerekiyor, aksi takdirde düzensiz hatalar alabilirsiniz ya da kilitlenmeyi düzeltemezsiniz.

Thread kullanımı ile ilgili forumda yeterince örnek bulabilirsiniz.

Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
slkema
Üye

Mesaj gönderen slkema »

Opt2000 yazdı:Selam,

Kilitlenmeden kasıt programın veri iletişimi bitene kadar tepki verememesi ise bunun çözümü basit. Bir thread hazırlayın ve iletişimi bu thread içinden yaptırın. Küçük bir uyarı : Indy bileşenlerini de bu thread içinde create etmeniz gerekiyor, aksi takdirde düzensiz hatalar alabilirsiniz ya da kilitlenmeyi düzeltemezsiniz.

Thread kullanımı ile ilgili forumda yeterince örnek bulabilirsiniz.

Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
Çok teşekkür ederim kardeşim hemen inceliyorum. Sağolasın.

Allah Razı Olsun Selametle....