procedure TForm1.Button3Click(Sender: TObject);
begin
IBDataSet1.Close;
IBDataSet1.SelectSQL.Clear;
IBDataSet1.SelectSQL.Add('select KAYIT_ID from stokhrkt where cinsi like ''İRSALİYE'' AND evrakno IN');
IBDataSet1.SelectSQL.Add('(select irsno from irsdata where tarih between ''01.11.2006'' and ''07.11.2006'')');
IBDataSet1.Open;
end;
aynı kodu dataset'in içine veya ibexpertte yazdığımda sonuç dönüyor.nedendir acep syntax hatasımı var nedir anlamadım ama farklı tablolarda bu syntaxı kullandığımda problem olmuyor.
- SQL'de sorun göremedim, Firebird Versiyonu ile ilişkili bazı sıkıntılar olabilir mi ? Yeni versiyonlarından kullanıyorsan tabi, diğer türlü mesajımı dikkate alma...
- En kısa yoldan Embeded ile test etme şansın varsa onu, yoksa FB 1.5 stabil idi onu yükleyip deneybilirsin.
yaff mrmarman hocam soruyu sordukatan sonra stokhrkt tablosunda evrakno'ya irsdata tablosunda irsno'ya index çaktım olay düzeldi.Neymiş bu indexin kerameti hadi sorgu süresini hızlandırıyo filan onu anladıkta firebirdü kitleyen sorguyu bile 1 sn.nin altına nasıl indiriyo onu çözemedim.bizim yaramaz firebirdmü böyle çok seviyo index leri yoksa tüm sql server larmı?