Bu sql cümlesi firebirdü neden kitler...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
serkan
Üye

Bu sql cümlesi firebirdü neden kitler...

Mesaj gönderen serkan »

selam arkadaşlar...
aşağıdaki gibi bir kod kullanıyorum..program donuyor firebirdün cpu kullanımı %99'u buluyor..

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button3Click(Sender: TObject);
begin
IBDataSet1.Close;
IBDataSet1.SelectSQL.Clear;
IBDataSet1.SelectSQL.Add('select KAYIT_ID from stokhrkt where cinsi like ''İRSALİYE'' AND evrakno IN');
IBDataSet1.SelectSQL.Add('(select irsno from irsdata where tarih between ''01.11.2006'' and ''07.11.2006'')');
IBDataSet1.Open;

end;
aynı kodu dataset'in içine veya ibexpertte yazdığımda sonuç dönüyor.nedendir acep syntax hatasımı var nedir anlamadım ama farklı tablolarda bu syntaxı kullandığımda problem olmuyor.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- SQL'de sorun göremedim, Firebird Versiyonu ile ilişkili bazı sıkıntılar olabilir mi ? Yeni versiyonlarından kullanıyorsan tabi, diğer türlü mesajımı dikkate alma... :)

- En kısa yoldan Embeded ile test etme şansın varsa onu, yoksa FB 1.5 stabil idi onu yükleyip deneybilirsin.
Resim
Resim ....Resim
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

yaff mrmarman hocam soruyu sordukatan sonra stokhrkt tablosunda evrakno'ya irsdata tablosunda irsno'ya index çaktım olay düzeldi.Neymiş bu indexin kerameti hadi sorgu süresini hızlandırıyo filan onu anladıkta firebirdü kitleyen sorguyu bile 1 sn.nin altına nasıl indiriyo onu çözemedim.bizim yaramaz firebirdmü böyle çok seviyo index leri yoksa tüm sql server larmı?
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

tüm sql serverlar seviyor indexleri, sevmek bi tarafa zevkten 4 köşe oluyolar index olunca :)