Frebird hakkinda 2 soru
Frebird hakkinda 2 soru
Herkese Kolay gelisin arkadaşlar.
2 soru olacak
1 ncsi msde veri tabanında en fazla 2 gb veri alır, frebird de de böyle bir sıkıntı varmı yani en fazla kaç gb kadar destekler
2 ncsi 1 telefon programı yaptıgımızı düşünelim ve dağıtımı yapalım progamda ADI, SOYADI VE TELEFON diye alanlar olsun yeni versiyon isteklerin de FAXNO gibi eklentiler istediler , tablo yapısında yada yeni fileld ekleme gereksinimi duydunuz .. bunu sizler nasıl yapıyorsonuz bana bunun mantığının anlatırmısınız.
teşekkür ederim Allah Kolaylık versin.
2 soru olacak
1 ncsi msde veri tabanında en fazla 2 gb veri alır, frebird de de böyle bir sıkıntı varmı yani en fazla kaç gb kadar destekler
2 ncsi 1 telefon programı yaptıgımızı düşünelim ve dağıtımı yapalım progamda ADI, SOYADI VE TELEFON diye alanlar olsun yeni versiyon isteklerin de FAXNO gibi eklentiler istediler , tablo yapısında yada yeni fileld ekleme gereksinimi duydunuz .. bunu sizler nasıl yapıyorsonuz bana bunun mantığının anlatırmısınız.
teşekkür ederim Allah Kolaylık versin.
1. Veri tabanı büyüklüğü işletim sisteminize bağlıdır. FAT32 3 GB'a kadar dosya saklayabilir. NTFS yaparsanız onunda bir sınırı var ama bilmiyorum. Linux kullanırsanız sınırsız olabilir.
2. Veri tabanı yönetim araçlarını kullanarak yapıyoruz. İsterseniz sql kodları ile programınızın içerisindende yapabilirsiniz (zaten yönetim programlarıda sql ile yapar). örnek:
gibi.
2. Veri tabanı yönetim araçlarını kullanarak yapıyoruz. İsterseniz sql kodları ile programınızın içerisindende yapabilirsiniz (zaten yönetim programlarıda sql ile yapar). örnek:
Kod: Tümünü seç
alter table tablom add faxno Integer
- kadirkurtoglu
- Üye
Merhabalar
2 - tabloya ne zaman istereniz yeni bir field ekleyebilirisniz...
1 - sınır konusunda fb nin sınırlarında bir hdd yok daha piyasada..
bilgiler için teşekkürler arkadaşlar ..
vt için o zaman yeni bir update programı yazmak gerekecek yani (alter table ) gibii. kullanıcılar bu update dosyasını alacak önce veri tabanını update edecek sonra yeni exe yi çalıştıracak
veya veri tabanı araçları ile demişsiniz bunu biraz daha açabilirmisiniz
vt için o zaman yeni bir update programı yazmak gerekecek yani (alter table ) gibii. kullanıcılar bu update dosyasını alacak önce veri tabanını update edecek sonra yeni exe yi çalıştıracak
veya veri tabanı araçları ile demişsiniz bunu biraz daha açabilirmisiniz
- kadirkurtoglu
- Üye
bu baya uzun bir kod bloğu gerektirir. bence DatabaseCompare programları halledebilirsiniz, yada databasecompare bileşenleri kullanarak delphi tarafında siz gerçekleştirebilirisniz..vt için o zaman yeni bir update programı yazmak gerekecek yani (alter table ) gibii. kullanıcılar bu update dosyasını alacak önce veri tabanını update edecek sonra yeni exe yi çalıştıraca
Database.Comparer.VCL isimli component
mssql, fbsql, interbase/firebbird, oracle, mysql gibi veritabanlarını compare ediyor...
- kadirkurtoglu
- Üye
Component Paralıdır. ben demosunu inceledim. Buyrun web sitesi
http://www.clevercomponents.com/product ... errer=home
http://www.clevercomponents.com/product ... errer=home
güncelleme işlemleri içinde hazır ücretsiz companentler var.
size tavsiyem kendiniz yazmanız.
Önce bir web sayfası edinin. Bu sayfaya yükleyeceğiniz bir güncelleme dosyasını olsun. dosya yapınız ini dosyası olursa okuyup işlemesi kolay olur. içeriğide şöyle olabilir;
Dahada geliştirebilirsiniz. Bu dosya içerinde 3-4 versiyon bilgisini birden tutarak 2 veya daha fazla versiyon eskiden kalmış programlarıda güncelletebilirsiniz.
Bu dosyayı web bileşenleriyle indirip işlemek kalıyor. Eğer ağ içerisinde birden fazla makina varsa buna göre güncelleme işleminin sadece ana makinada yapılmasını sağlayabilirsiniz.
Kolay gelsin.
size tavsiyem kendiniz yazmanız.
Önce bir web sayfası edinin. Bu sayfaya yükleyeceğiniz bir güncelleme dosyasını olsun. dosya yapınız ini dosyası olursa okuyup işlemesi kolay olur. içeriğide şöyle olabilir;
[Son]
Son=1.1.5.7
[1.1.5.7]
İndirilecekSayisi=2
SQLSayisi=1
indir1=Ana.exe
sil1=Hayır
indir2=yardim.exe
sil2=Hayır
SQL1=Alter table xxx add abc integer
Bu dosyayı web bileşenleriyle indirip işlemek kalıyor. Eğer ağ içerisinde birden fazla makina varsa buna göre güncelleme işleminin sadece ana makinada yapılmasını sağlayabilirsiniz.
Kolay gelsin.
üstadım bilgileriniz için teşekkürler
ben telefon programı gibi bir örnek verdim ama yazılım kendi çapımda cok daha geniş bir sipariş takip programı. onun için kendim kod olarak yazmak olsa gerçekten uzun bir kod blogu olacak..
ben birazdaha kolay bir yöntem bulabilirmiyim diye düşünmüştüm .. bu ücretsiz bileşenler nelerdir nereden edinebilirim ? bilgi verirseniz sevinirim . saygılar
ben telefon programı gibi bir örnek verdim ama yazılım kendi çapımda cok daha geniş bir sipariş takip programı. onun için kendim kod olarak yazmak olsa gerçekten uzun bir kod blogu olacak..
ben birazdaha kolay bir yöntem bulabilirmiyim diye düşünmüştüm .. bu ücretsiz bileşenler nelerdir nereden edinebilirim ? bilgi verirseniz sevinirim . saygılar