Frebird hakkinda 2 soru

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
kayipgemi
Üye

Frebird hakkinda 2 soru

Mesaj gönderen kayipgemi »

Herkese Kolay gelisin arkadaşlar.
2 soru olacak

1 ncsi msde veri tabanında en fazla 2 gb veri alır, frebird de de böyle bir sıkıntı varmı yani en fazla kaç gb kadar destekler

2 ncsi 1 telefon programı yaptıgımızı düşünelim ve dağıtımı yapalım progamda ADI, SOYADI VE TELEFON diye alanlar olsun yeni versiyon isteklerin de FAXNO gibi eklentiler istediler , tablo yapısında yada yeni fileld ekleme gereksinimi duydunuz .. bunu sizler nasıl yapıyorsonuz bana bunun mantığının anlatırmısınız.

teşekkür ederim Allah Kolaylık versin.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

1. Veri tabanı büyüklüğü işletim sisteminize bağlıdır. FAT32 3 GB'a kadar dosya saklayabilir. NTFS yaparsanız onunda bir sınırı var ama bilmiyorum. Linux kullanırsanız sınırsız olabilir.

2. Veri tabanı yönetim araçlarını kullanarak yapıyoruz. İsterseniz sql kodları ile programınızın içerisindende yapabilirsiniz (zaten yönetim programlarıda sql ile yapar). örnek:

Kod: Tümünü seç

alter table tablom add faxno Integer
gibi.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

Merhabalar

1 - sınır konusunda fb nin sınırlarında bir hdd yok daha piyasada..
2 - tabloya ne zaman istereniz yeni bir field ekleyebilirisniz...
kayipgemi
Üye

bilgiler için teşekkürler arkadaşlar ..

vt için o zaman yeni bir update programı yazmak gerekecek yani (alter table ) gibii. kullanıcılar bu update dosyasını alacak önce veri tabanını update edecek sonra yeni exe yi çalıştıracak

veya veri tabanı araçları ile demişsiniz bunu biraz daha açabilirmisiniz
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

vt için o zaman yeni bir update programı yazmak gerekecek yani (alter table ) gibii. kullanıcılar bu update dosyasını alacak önce veri tabanını update edecek sonra yeni exe yi çalıştıraca
bu baya uzun bir kod bloğu gerektirir. bence DatabaseCompare programları halledebilirsiniz, yada databasecompare bileşenleri kullanarak delphi tarafında siz gerçekleştirebilirisniz..

Database.Comparer.VCL isimli component

mssql, fbsql, interbase/firebbird, oracle, mysql gibi veritabanlarını compare ediyor...
kayipgemi
Üye

bilgiler için gerçekten çok teşekkürler sağolun ben delphi 7 kullanıyorum bu bileşeni nerden temin edebilirim sizde mevcutmudur

saygılar
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Component Paralıdır. ben demosunu inceledim. Buyrun web sitesi

http://www.clevercomponents.com/product ... errer=home
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

güncelleme işlemleri içinde hazır ücretsiz companentler var.
size tavsiyem kendiniz yazmanız.
Önce bir web sayfası edinin. Bu sayfaya yükleyeceğiniz bir güncelleme dosyasını olsun. dosya yapınız ini dosyası olursa okuyup işlemesi kolay olur. içeriğide şöyle olabilir;

[Son]
Son=1.1.5.7
[1.1.5.7]
İndirilecekSayisi=2
SQLSayisi=1
indir1=Ana.exe
sil1=Hayır
indir2=yardim.exe
sil2=Hayır
SQL1=Alter table xxx add abc integer
Dahada geliştirebilirsiniz. Bu dosya içerinde 3-4 versiyon bilgisini birden tutarak 2 veya daha fazla versiyon eskiden kalmış programlarıda güncelletebilirsiniz.
Bu dosyayı web bileşenleriyle indirip işlemek kalıyor. Eğer ağ içerisinde birden fazla makina varsa buna göre güncelleme işleminin sadece ana makinada yapılmasını sağlayabilirsiniz.
Kolay gelsin.
kayipgemi
Üye

üstadım bilgileriniz için teşekkürler

ben telefon programı gibi bir örnek verdim ama yazılım kendi çapımda cok daha geniş bir sipariş takip programı. onun için kendim kod olarak yazmak olsa gerçekten uzun bir kod blogu olacak..

ben birazdaha kolay bir yöntem bulabilirmiyim diye düşünmüştüm .. bu ücretsiz bileşenler nelerdir nereden edinebilirim ? bilgi verirseniz sevinirim . saygılar
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

incelediğim güncelleme companentlerinde sql komutu gibi olaylar yoktu. google ararsan çıkacaktır.
delphi + companent + update gibi.