iyi çalışmalar herkese;
yaptığım programda resimleri dosya olarak saklıyorum. blob alana aktarırsam veri tabanının çok fazla şişeceğini düşünüyorum bu yüzden dosyada sakladım. ama bu resimleri program çalışırken nasıl dbgridde aktaracam onu bilmiyorum. quantumgrid 5 kullanıyorum. grid yalnızca veritabanındaki bilgileri alıyor. resimler dosyada olduğu için aktaramıyorum.
alanları dosya yerine blob alanda tutsam çok kötü olurmu acaba. binlerce resim eklenecek. mysql kullanıyorum.
Resmin Dbgride aktarılması
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Resmin Dbgride aktarılması
bu yaptığında çok doru denemez...pasa_yasar yazdı:iyi çalışmalar herkese;
yaptığım programda resimleri dosya olarak saklıyorum. blob alana aktarırsam veri tabanının çok fazla şişeceğini düşünüyorum bu yüzden dosyada sakladım. ama bu resimleri program çalışırken nasıl dbgridde aktaracam onu bilmiyorum. quantumgrid 5 kullanıyorum. grid yalnızca veritabanındaki bilgileri alıyor. resimler dosyada olduğu için aktaramıyorum.
alanları dosya yerine blob alanda tutsam çok kötü olurmu acaba. binlerce resim eklenecek. mysql kullanıyorum.
1 çok kullanıcı olma durumu sakat
2 yedekleme sorun olur
bence resmi jpg ye ceviriğ binary göm yada edb image 1.6 kur torry.net ten.
- pasa_yasar
- Üye
- pasa_yasar
- Üye
dışardan okuma Ağ'da hiç olmaz,VT Çakılır.Ancak kaydedeceğin Resim sayısı ne bilmiyorum! Resimleri jpeg olarak VT'ye kaydetmen daha mantıklı,Ben Bir firmaya 10 Terminalli,Böyle bir proğram yaptım.şu anda 3000 kayıtta!!VT 'de bir zorlanma yok ,ama proğrama resim çözünürlüğüne göre kopyalatıyorum.tabi kayıt fazlalaşınca ne olacak ! sonucu bekliyorum.yani bir nevi test.
- pasa_yasar
- Üye