Resmin Dbgride aktarılması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Resmin Dbgride aktarılması

Mesaj gönderen pasa_yasar »

iyi çalışmalar herkese;

yaptığım programda resimleri dosya olarak saklıyorum. blob alana aktarırsam veri tabanının çok fazla şişeceğini düşünüyorum bu yüzden dosyada sakladım. ama bu resimleri program çalışırken nasıl dbgridde aktaracam onu bilmiyorum. quantumgrid 5 kullanıyorum. grid yalnızca veritabanındaki bilgileri alıyor. resimler dosyada olduğu için aktaramıyorum.

alanları dosya yerine blob alanda tutsam çok kötü olurmu acaba. binlerce resim eklenecek. mysql kullanıyorum.
ikut

Re: Resmin Dbgride aktarılması

Mesaj gönderen ikut »

pasa_yasar yazdı:iyi çalışmalar herkese;

yaptığım programda resimleri dosya olarak saklıyorum. blob alana aktarırsam veri tabanının çok fazla şişeceğini düşünüyorum bu yüzden dosyada sakladım. ama bu resimleri program çalışırken nasıl dbgridde aktaracam onu bilmiyorum. quantumgrid 5 kullanıyorum. grid yalnızca veritabanındaki bilgileri alıyor. resimler dosyada olduğu için aktaramıyorum.

alanları dosya yerine blob alanda tutsam çok kötü olurmu acaba. binlerce resim eklenecek. mysql kullanıyorum.
bu yaptığında çok doru denemez...

1 çok kullanıcı olma durumu sakat
2 yedekleme sorun olur

bence resmi jpg ye ceviriğ binary göm yada edb image 1.6 kur torry.net ten.
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

resimleri veri tabanında mı saklayayım. binarye nasıl çevireceğim yapacağım şeyleri biraz daha açık yazarsan sevinirim.
Ottoman

Mesaj gönderen Ottoman »

Selam .projeye bağlı bir durum,fazla resim yoksa JPEG olarak VT'ye kaydet,Ama Çok resimse dışarda klasörden okutman daha mantıklı.
Her iki türlüde Resimleri ,DBGridde gösterebilirsin!
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

ottoman iyi demişsin de dışarıdan vt nasıl en pratik programı yormadan aktaracam. veri tabanı hiç yorulmamalı neredeyse bu ağ kullancak büyük bir firma şehirler arası kuruluşları var. programın kasılmaması lazım. buna göre açık bir fikir verirsen sevinirim
Ottoman

Mesaj gönderen Ottoman »

dışardan okuma Ağ'da hiç olmaz,VT Çakılır.Ancak kaydedeceğin Resim sayısı ne bilmiyorum! Resimleri jpeg olarak VT'ye kaydetmen daha mantıklı,Ben Bir firmaya 10 Terminalli,Böyle bir proğram yaptım.şu anda 3000 kayıtta!!VT 'de bir zorlanma yok ,ama proğrama resim çözünürlüğüne göre kopyalatıyorum.tabi kayıt fazlalaşınca ne olacak ! sonucu bekliyorum.yani bir nevi test.
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

binarye çevirme olayı nasıl oluyor. en kısa boyutta biçimde nasıl kaydedebilirim. bu konuda bir araştırman varmı acaba.
Ottoman

Mesaj gönderen Ottoman »

binary ile VT'ye iki misli yük getirirsin,en sağlıklısı resmin çözünürlüğünü düşürüp,VT'ye Blob olarak en düşük KB'da kaydetmendir.mesela şöyle yapablirsin 16 milyon renkteki 1 MB,1200x1000 pikseldeki bir jpeg resmi 450x350 piksele getirerek 100-150 KB 'da kaydedebilirsin.