Selam.
Programı çalıştırabildim. Ancak program kurulum sırasında varsayılan yol c:\program files\kurskayıt olarak geliyor. Bu şekilde kurulunca program çalışmıyor. c:\kurskayıt altına taşımak gerekiyor. Bence o kısmı düzeltin. Varsayılan c:\kurskayıt yapın.
Bölgesel ayarlarıda programın açılışında:
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
ThousandSeparator := ',';
DecimalSeparator := '.';
ShortDateFormat := 'dd.mm.yyyy';
DateSeparator := '.';
LongTimeFormat := 'HH:mm:ss';
TimeSeparator := ':';
end;
şeklinde kod ile kullanıcıya bırakmadan yaparsanız, bölgesel ayarlar sadece program içinde değişir. Kullanıcının diğer kullandığı programlar bundan etkilenmez.
Yeni kayıt için ctrl+z tuş bileşimini kullanmışsınız. Bildiğiniz gibi bu tuş bileşimi windowsta geri al olarak kullanılıyor. Bu yüzden pencerede herhangi bir kısma bişey yazdınız, peşinden bu tuşlara basıp yeni kayıt girmek istediniz, az önce yazdığınız verileri silip yeni kayıt ekranına geliyor. Bu kısım olmamış yani.
Üst tarafta ana menü kullanmışsınız, ancak sabitler, öğrenci kayıt ve bordro kısımları buton gibi kullanılmış.
Programınızda ana form yok. Her açtığınız modül yeni bir pencerede açılıyor ancak önceki pencere kayboluyor.
Dönem sonunda, dönem sonu işlemleri kısmına giriyorum. Tüm kayıtlar silinecek diyor. Bence silmek yerine arşiv amaçlı o verileri başka bir veritabanına aktarırsanız daha uygun olur. ( Yedekleme değil ayrı bir menü )
Mesaj kutularında imla hataları var. mesela;
"XXXXXX dersi daha önce atanmış, aynı dersi ikinci kez
atayamassınız"
yazmışsınız.
Bazı butonların captionlarında, iki kelime arası alt tire kullanmışsınız. Ona anlam veremedim.
Ders Ata butonuna bastığımda;
"XXXXXX dersi daha önce atanmış, aynı dersi ikinci kez atayamassınız"
şeklinde uyarı veriyor. Ama o ders atanmış durumda değil, ve bu hata mesajına rağmen yinede atama yapıyor.
Yardım menüsünde, Program hakkında kısmı çalışmıyor.
Etiket renkleriniz insana sanki seçilemez kullanılamaz izlenimi veriyor. Bence etiket renklerini tekrar gözden geçirin.
Bazı yerlerde mesela ilk açılan pencerede, bilgi girişi kısmında mouse ile etiketlere tıklayınca mouse iconu handcursor oluyor.
Programı görsel yönden inceledim, kullanıcı gözüyle. Teknik açıdan kodlama, yapı falan konusunda kendimi çok iyi görmediğim için o konularda eleştiri hakkımı kullanmak istemiyorum.
Demo olduğuna göre, sanırım ticari düşünüyorsunuz. Bence biraz daha geliştirilmesi gerekiyor programın.
Kolay gelsin.