KursKayıt Programı

Paket programlarınızın tanıtımını bu forumda yapabilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

KursKayıt Programı

Mesaj gönderen haydarxxx »

İlköğretim okulları için geliştirilmiş olan 1.ve 2.kademe öğrencilerine yönelik hafta hafta sonu düzenlenen kurs öğrencilerinin kaydını tutma ve

*Genel kaydı
*Banka dekont ve miktarları
*Sınıf listeleri
*Kursta görev alan müdür,müdür yrd,öğretmen,hizmetli,memur için Genel havuz ve Sınıf havuz şeklinde 2 tip bordro düzenleme
*Personele Avans verme bordro işlemlerinde hesaplama
*İlçe-Okul Fon Payı
*Genel dersler ve Halkoyunları giriş hakkı
*Sınıf ve ders tanımlayabilme
*Fotoğraf ekleyebilme
*Öğrenci ve Öğretmen Devam devamsızlık işleyebilme ve raporlama
*Arşivleyebilme
*Banka dekontlarını tarih sıralı gelir gider defterine nakliyekün uyumlu alabilme
*Genel raporlama
*Exe yi internetten update etme özelliği

Resim
Resim
En son haydarxxx tarafından 29 Mar 2008 09:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 10 kere düzenlendi.
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Programda Virüs Var...

Mesaj gönderen Gold_Lady »

İndiren arkadaşlar dikkat.
Bende Kaspersky bu programda virüs buldu...
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

EZ Antivirüs taraması yapıldı umarım sorun çıkmaz.Herkeze teşekkür.
En son haydarxxx tarafından 29 Oca 2007 11:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

linkler son sayfada
En son haydarxxx tarafından 23 Eki 2007 08:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 9 kere düzenlendi.
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Selam programı deneme amaçlı indirdim ancak çalışmıyor. Hata veriyor ve direk kapanıyor. Ne hata verdiğini göremiyorum.
Ayrıca yardım dosyasını inceledim. Programda bölgesel ayarları kullanıcıya yaptırmak bence iyi bir çözüm değil. Bunu ana form yüklenirken programa otomatik olarak ayarlatmak daha pratik.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Gold_Lady ilginiz için teşekkür ediyorum.Şu an bende indirdim ve yükledim bende çalışıyor program da bir sorun gözükmüyor.Programı C:\ nin altına kurmanız gerekir belki bundan dolayı hata alıyorsunuzdur.Bölgesel ayarlar için kullanıcıyı bilgilendirmek amacım forumda da bu konu ile ilgili araştırmam olmuştu pek tavsiye edilen bir yöntem olmadığı için vaz geçmiştim.Kullanıcının etkin ayarlarını değiştirmek istemediğimden dolayı.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Programı incelemedim, başka nedeni olabilir. Eğer öyleyse şimdiden özür.

- Projeye göre sistemi biçimlendirmek yerine, sistem ayarlarına göre proje kendiliğinden biçimlenmelidir. İlke bu.

- Eğer Tarih, Saat, Para Birimi gibi formatı sistemde merkezi olarak tanıtılmış bir ölçü birimini projenizde kullanacaksanız bunları proje çalışmadan otomatik tespit edip ona göre çalışmak en doğrusudur.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

hocam bir arkadaş indirdi programı çalışıyor ve dediğinize katılıyorum
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Selam.
Programı çalıştırabildim. Ancak program kurulum sırasında varsayılan yol c:\program files\kurskayıt olarak geliyor. Bu şekilde kurulunca program çalışmıyor. c:\kurskayıt altına taşımak gerekiyor. Bence o kısmı düzeltin. Varsayılan c:\kurskayıt yapın.

Bölgesel ayarlarıda programın açılışında:

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
    ThousandSeparator := ',';
    DecimalSeparator  := '.';
    ShortDateFormat   := 'dd.mm.yyyy';
    DateSeparator     := '.';
    LongTimeFormat    := 'HH:mm:ss';
    TimeSeparator     := ':';
end; 
şeklinde kod ile kullanıcıya bırakmadan yaparsanız, bölgesel ayarlar sadece program içinde değişir. Kullanıcının diğer kullandığı programlar bundan etkilenmez.

Yeni kayıt için ctrl+z tuş bileşimini kullanmışsınız. Bildiğiniz gibi bu tuş bileşimi windowsta geri al olarak kullanılıyor. Bu yüzden pencerede herhangi bir kısma bişey yazdınız, peşinden bu tuşlara basıp yeni kayıt girmek istediniz, az önce yazdığınız verileri silip yeni kayıt ekranına geliyor. Bu kısım olmamış yani.

Üst tarafta ana menü kullanmışsınız, ancak sabitler, öğrenci kayıt ve bordro kısımları buton gibi kullanılmış.

Programınızda ana form yok. Her açtığınız modül yeni bir pencerede açılıyor ancak önceki pencere kayboluyor.

Dönem sonunda, dönem sonu işlemleri kısmına giriyorum. Tüm kayıtlar silinecek diyor. Bence silmek yerine arşiv amaçlı o verileri başka bir veritabanına aktarırsanız daha uygun olur. ( Yedekleme değil ayrı bir menü )

Mesaj kutularında imla hataları var. mesela;

"XXXXXX dersi daha önce atanmış, aynı dersi ikinci kez atayamassınız"
yazmışsınız.

Bazı butonların captionlarında, iki kelime arası alt tire kullanmışsınız. Ona anlam veremedim.

Ders Ata butonuna bastığımda;
şeklinde uyarı veriyor. Ama o ders atanmış durumda değil, ve bu hata mesajına rağmen yinede atama yapıyor.

Yardım menüsünde, Program hakkında kısmı çalışmıyor.
Etiket renkleriniz insana sanki seçilemez kullanılamaz izlenimi veriyor. Bence etiket renklerini tekrar gözden geçirin.

Bazı yerlerde mesela ilk açılan pencerede, bilgi girişi kısmında mouse ile etiketlere tıklayınca mouse iconu handcursor oluyor.

Programı görsel yönden inceledim, kullanıcı gözüyle. Teknik açıdan kodlama, yapı falan konusunda kendimi çok iyi görmediğim için o konularda eleştiri hakkımı kullanmak istemiyorum.
Demo olduğuna göre, sanırım ticari düşünüyorsunuz. Bence biraz daha geliştirilmesi gerekiyor programın.
Kolay gelsin.
oyle
Üye

Mesaj gönderen oyle »

Mesaj kutularında imla hataları var. mesela;

yazmışsınız.
mesajınızı okuyunca cook eski gunlere gittim. ayni uyarilari bi musterim cokca yapardi bana :) :)
Gicik olurdum herdefasinda, programin isleyisine baksana ne yapacaksin hatayi derdim. eskileri hatirladim birden. :)
Ama sonradan hakli oldugunu anlamistim tabi.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Sayın oyle yazınızı ilgi ile okudum gerçekten zaman ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum.Şu an programı dedikleriniz doğrultusunda düzenlemeye çalışıyorum o yüzden yazamadım.Eleştirileriniz benim için önemli bir program başka türlü geliştirilemez bence kullanıcı ile programcı arasında mutlaka bilgi ve tavsiye alış verişi olmalı.Düzenleme yaptıktan sonra yeni lik i yayınlayacağım.tekrar teşekkürler
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Programı inceleyen bendim ama teşekkürü oyle nickli arkadaş kaptı. Sağlık olsun. :D
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

:D Gold_Lady pardon ya ben seni kastetmiştim bir dalgınlıktır gidiyor.özür :oops: Ayrıca diğer arkadaşlarada teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Programı indirip incelemedim. Fakat vitrine bakıldığında verilen emek karşılığında güzel bir ürün ortaya çıktığını anlamak zor değil.

Öneri:
Programı sabit bir dizine kurmaya zorlamaktansa

ExtractFilePath(Application.ExeName); // veya ExtractFilePath(ParamStr(0)); 
ile çalışılan dizin alınıp gerekli dosyanın önüne eklenebilir :idea:

DosyaYoluAdi := ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'VeriTabani.fdb';
gibi :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

rsimsek hocam teşekkür ediyorum.Bu işte en az benim kadar delphiforumun ve sizlerin ve foruma üye olan arkadaşlarında emeği var.firebird konusunda forum sayesinde projeji geliştirebildim.Bunun için bıkmadan usanmadan Haydarxxx username cevap veren tüm arkadaşlara Medaratörlerimize bir daha buradan teşekkür etmek isterim.Eksik olmayın