Qreport da resimleri gosterme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
dtgb
Üye

Qreport da resimleri gosterme

Mesaj gönderen dtgb »

ıyi calismalar arakadaslar
bi konuda takıldım ve konuyla ilgili bilgiai olan arkadasların yardımına ihtiyacım var.
Sorunum su raporlama aracı olarak Qreport programını kullanıyorum. programda resimleri dbimage altında degilde image nesnesine path tanımlayarak resimlerin görüntüsünü programda gösteriyorum. raporda da QRDBImage degilde QRImage1 kullanıp resimleri görebilirmiyim?.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
kullanabilmen lazım.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
dtgb
Üye

Mesaj gönderen dtgb »

Dorudur bende bir yerde gördügümü hatırlıyorum ama nasıl yapıldıgını bulamadım. konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa eger yardımlarınızı bekliyorum. resimleri veritabanıma kaydetmedim sadece nerede kayıtlı oldugunun bilgisini tuttum ornegin c:/belgelerim/image001.jpg gibi
Kullanıcı avatarı
dtgb
Üye

Mesaj gönderen dtgb »

Arkadaşlar cok sukur cozumu buldum
coum olarak QRBand nesneinin before print ozelligine remi yuklemek icin yazmamız gereken kodu yazmalıyız
kolay gelsin
baloglurecep
Üye
İletişim:

lütfen yardım edermisiniz bana da

Mesaj gönderen baloglurecep »

Arkadaşlar bende bir klasörde üylerin resimlerini saklıyorum jpg olarak. Üyelerimde veri tabanında. Her üyenin eğer girilirse bir resmi oluyor(uüye kayıt no ile kaydediyorum jpg olarak). Ben quicreportta (ve fast raorda hangisi olursa farketmez....) üyelerin raporunu alırklen üyenin resmi girildiyse o üyenin resminin de görüğnmesini istiyorum. detayıl banda üye bilgileri ve imaj olcak. her üyenin yanında girilen resimlerinde kaydeilen klasörden alınıp gösterilemsini istiyorum. nasıl yaparım. Resimleri üye kayıt no ile kaydettim.
detayıl bandın before print olaytına yazdım kodu olmadı . çıldıracam nerdeyse....nerdeyse companet yazacam imaj nesnesine onprint olayı ekleyecem....:)
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- QRImage kullanacaksınız, bu yazdıklarınızdan sanki normal image nesnesi kullanıyormuşsunuz hissine kapıldım :wink:
Resim
Resim ....Resim
baloglurecep
Üye
İletişim:

sorunu report builder ile çözdüm

Mesaj gönderen baloglurecep »

arkadaşlar sorunu report builder ile çözdüm.....herkese teşekkürler....