resim önizleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sheak
Üye

resim önizleme

Mesaj gönderen sheak »

Kod: Tümünü seç

procedure TfrmResim_Onizleme.Dosya_listesiClick(Sender: TObject);
var
Dosya_Yolu , uzantisi : string; //Karakterleri tutmak için String değişkenler tanımladık..
uzunluk, uzanti_yeri : integer; //Uzunluk ve uzantıyı bulmak için kullancağımız işlemlere özel, integer değişkenler tanımladık..
begin

If Dosya_listesi.SelCount=1 then // Eğer Dosya Listemizden herhangi bir öğe seçiliyse aşağıdaki işlemlere başlanacak...
  begin

//Dosya Listesinde seçili olan dosyanın "Path" yani "Dosya Yolu" nu Dosya_Yolu değişkenimize aktarıyoruz.
   Dosya_Yolu := Dosya_listesi.Folders[Dosya_listesi.Itemindex].PathName;

{ ShowMessage(ExtractFileExt(Dosya_Yolu)); Dosya uzantısını almanın kısa yolu... Ama biz uzun yolu tercih edip yeni şeyler öğrenelim..}

// Dosya Yolunun karakter uzunluğunu alıyoruz..
   uzunluk := length(Dosya_Yolu);

// Dosya uzantısını bulmak için Toplam karakter sayısından 2 hane çıkartıyoruz...
   uzanti_yeri := uzunluk-2;

// ve son olarak ta Copy komutu ile Dosya uzantımızın ne olduğunu bulup "uzantisi" adındaki değişkenimize aktarıyoruz..
   uzantisi := copy(Dosya_Yolu,uzanti_yeri,3);

If (uzantisi = 'jpg') or (uzantisi = 'bmp') then // eğer bulunan dosya uzantımız "jpg" veya "bmp" ise aşağıdaki işlemlere geçiliyor..
       begin

//Seçili resmi imgResim adını verdiğimiz Image nesnesine aktarıyoruz...
        imgResim.Picture.LoadFromFile(Dosya_Yolu);

//Seçili resmin piksel boyutlarını "lbl_Resim_Boyutu" label imizin göstermesini sağlıyoruz...
        lbl_Resim_Boyutu.Caption := 'Resim Boyutu : ' + InttoStr(imgResim.Picture.Width) + 'x' + InttoStr(imgResim.Picture.Height);

//Seçili resmin Dosya Adını "lblResim_Adi" label imizin göstermesini sağlıyoruz
        lblResim_Adi.Caption :=  'Resim Adı : ' + ExtractFileName(Dosya_Yolu);

end; // if deyimini bitiriyoruz (içteki)

end; // if deyimini bitiriyoruz (dıştaki)

end;

arkadaşlar ben bu kodu benim forma ekleyip tüm bileşenlerin ismini aynı dahi yapsam

Kod: Tümünü seç

procedure Tform1.Dosya_listesiClick(Sender: TObject);

burda hata veriyor neden anlamadım :(

hata yazısı = Undeclared identifier : 'dosya_listesiClick'

dosya listesi = shelllistview bileşeni.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

DosyaListesi isimli shelllistview bileşenin OnClick olayına gidip mouse ile çift tıkla, açılan procedure içerisine bu kodu taşı...
Resim
Resim ....Resim
sheak
Üye

Mesaj gönderen sheak »

ya bende cift tıklıyorum o kdar dalmışımki kusura bakmayın yaa:((:( dalgınlık :(